Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Fakti: Martā nedaudz palielinājušies Saeimā ievēlēto partiju reitingi

Martā salīdzinājumā ar februāri nedaudz palielinājušies visu piecu Saeimā ievēlēto politisko spēku reitingi, savukārt neizlēmušo vēlētāju skaits sarucis, nedaudz pārsniedzot janvāra aptaujā konstatēto līmeni, liecina _Latvijas faktu _veiktā aptauja par balsotāju izvēli Saeimas vēlēšanās.

Pirmajā vietā joprojām ir apvienība Saskaņas centrs ar 21,4% aptaujāto atbalstu. Salīdzinoši februārī par šo partiju bija gatavi balsot 19,6% aptaujāto. Tālāk seko partija Vienotība ar 13,6% atbalstu martā. Atbalsts partijai februārī bija 11,9%. Zaļo un zemnieku savienības reitings no 9,1% februārī ir pieaudzis līdz 9,7% martā.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK reitings martā sasniedza 6,6%, salīdzinot ar 5,3% februārī.

Pārējo partiju reitings nepārsniedz 5% barjeru, kas jāpārvar iekļūšanai Saeimā. No parlamentā ievēlētajiem spēkiem viszemākais atbalsts saglabājas Reformu partijai, kurai reitings ir 1,2%, salīdzinot ar 1% februārī.

Reitings partijai, kuras sarakstā būs bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, martā samazinājies līdz 2,3%. Februārī tas bija 2,7%. Atbalsts krities arī partijai Latvijas attīstībai - šomēnes tas ir 1% salīdzinājumā ar 2,2% februārī.

Vladimira Lindermana dibinātās partijas Zarja reitings martā sasniedza 0,9% salīdzinājumā ar 0,8% februārī, savukārt Aināra Šlesera pārstāvētās partijas Vienoti Latvijai reitings pieauga no 0,5% februārī līdz 0,7% šomēnes.

Aptaujā partijas Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, kas savu nosaukumu mainījusi uz Latvijas Krievu savienību, reitings martā pieaudzis līdz 1,1% salīdzinājumā 0,4% februārī. Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas reitings martā bija 0,6%, bet februārī - 0,2%.

Pilsoņi, kas nolēmuši nepiedalīties vēlēšanās, šomēnes veido 12,8% salīdzinājumā ar 12,4% februārī. Neizlēmušo skaits sarucis līdz 28% - vēl februārī to skaits bija 33,8%.

Aptauja notika no 10.marta līdz 20.martam un tās laikā atbildes uz jautājumu "Par kuru politisko partiju Jūs domājat, ka balsotu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas?" sniedza 1002 Latvijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas