Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Fakti: Janvārī audzis Saskaņas centra atbalstītāju loks

Šā gada janvārī, salīdzinot ar aizvadītā gada decembri, par 3,4 procentpunktiem audzis iedzīvotāju atbalsts _Saskaņas centram, liecina Latvijas Faktu_ aptauja.

Ja pērn decembrī par Saskaņas centru balsot bija gatavi 17,8% pilsoņu, tad janvārī - jau 21,2%. Līdz ar to Saskaņas centrs atgriezies pie atbalsta, ko tam pērn novembrī pauda 21% pilsoņi.

Nedaudz janvārī pieaudzis arī Vienotības reitings, proti, tas no 13,6% atbalstītājiem pērn decembrī audzis līdz 14,5% janvārī. 

Nelielu atbalsta kritumu piedzīvojusi Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība Visu Latvijai!TB/LNNK. Atbalsts ZZS sarucis no 10,5% līdz 9,8%, bet nacionālajai apvienībai - no 6,8% uz 6,2%.

Atbalsts sarucis politiskajam spēkam, ko varētu veidot bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba. Pagājušā gada decembrī sarakstu ar Sudrabu būtu atbasltījuši 5% pilsoņu, bet šogad janvārī - 4,2%. Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma vēsta, ka Sudraba februāra beigās oficiāli reģistrējusi tautas kustību No sirds Latvijai un dalībai savā organizācijā uzrunājusi Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri. Viņš raidījumam apstiprināja, ka aicināts pievienoties Sudrabas komandai, taču savu lēmumu pagaidām vēl nekomentēja.

Atbalsts citiem politiskajiem spēkiem nepārsniedz 1,5%.

Latvijas Fakti aptauju veica no 2014.gada 10.janvāra līdz 21.janvārim, tajā piedalījās 1008 Latvijas pilsoņi. Aptauju pasūtīja uzņēmējs Raimonds Gerkens.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas