Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

VM: Finansējuma apjoms lokālajās un reģionālajās slimnīcās saistīts ar sniegtās palīdzības klāstu

Finansējuma apjoma atšķirības lokālajās un reģionālajās slimnīcās ir saistītas ar atšķirīgu sniegtās palīdzības klāstu, portālam Diena.lv norādīja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Veselības ministrija uzskata, ka pēdējās dienās publiski izskanējušie pārmetumi par negodīgu darba apmaksas kārtību lokālajās un reģionālajās slimnīcās ir nepamatoti un nekorekti.

Veselības ministrija norādīja, ka apmaksas nosacījumi veidojušies laika gaitā, slimnīcām precīzi fiksējot darba apjomu katrā no ārstēto diagnožu grupām. Kopējās stacionārā finansējuma atšķirības un formālās viena "vidējā pacienta" ārstēšanās izmaksas, skaidrojamas ar to, ka lokālajās slimnīcās pamatā tiek nodrošināta vienkāršāka un izmaksu ziņā lētāka ķirurģiskā un terapeitiskā palīdzība. Savukārt reģionālajās slimnīcās pacientiem iespējams saņemt specifiskāku palīdzību, tai skaitā, asinsvadu ķirurģiju, endoprotezēšanu, mugurkaula ķirurģiju, kas izmaksājot ievērojami dārgāk.

Jāņem vērā, ka vairākās reģionālajās slimnīcās ir attīstīti specializēti ārstnieciskie pakalpojumi, kam nav izdalītas atsevišķas apmaksas programmas, skaidroja O.Šneiders.

Veselības ministrija uzsvēra, ka šādas atšķirības ir pastāvējušas vienmēr, taču šogad, lai nodrošinātu godīgāku samaksas principu slimnīcām, apmaksas tarifi sadalīti "terapeitiskajos" un "ķirurģiskajos". Tā kā slimnīcu sniegto pakalpojumu klāsts un pacientu sadalījums pa ārstniecības profiliem ir ļoti dažāds, šāds jauninājums ļaujot maksāt proporcionāli vairāk tām ārstniecības iestādēm, kur tiek nodrošināta palīdzība pacientiem sarežģītākos gadījumos un vienlaikus veicina vidējā ārstēšanās ilguma samazināšanos. No nākamā gada šādu apmaksas kārtību paredzēts attiecināt arī uz reģionālajām slimnīcām.

Tāpat no šā gada sākuma par vienādu ārstniecības pamata pakalpojumu veikšanu reģionālajām un universitātes slimnīcām apmaksas tarifi ir pielīdzināti izmaksu efektīvāko pakalpojumu sniedzēju izmaksām šo slimnīcu grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas