Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ventspils Augstskolas vienotā pētniecības centra projekts noslēdzies

Ar pēdējo apjomīgo izdevumu apstiprināšanu teju 8 miljonu eiro apmērā veiksmīgi noslēdzies Ventspils Augstskolas turpat četrus gadus īstenotais nozīmīgais vienotā pētniecības centra Informācijas, komunikāciju un signālapstrādes tehnoloģiju valsts nozīmes pētniecības centra izveide (IKSA - CENTRS)  projekts, portālu Diena.lv informēja VA pārstāvji. 

IKSA-CENTRS projekts paredzēja informācijas, komunikāciju un signālapstrādes tehnoloģiju valsts nozīmes pētniecības centra izveidi Ventspils Augstskolas pētniecības centrā VSRC Irbenē. Piecus gadus ilgušais projekts noslēdzās 2015.gada 30.novembrī, projekta kopējais apjoms VeA IZI VSRC daļai 7,674 milj. eiro, t.sk. ERAF līdzfinansējums 6,852 milj. eiro, valsts budžeta līdzfinansējums 0,255 milj. eiro, Ventspils Augstskolas līdzfinansējums  0,152 milj. eiro apmērā.

Pēc projekta noslēgšanās, atbildīgās institūcijas izvērtēja projekta rezultātus un iesniegtos pārskatus. Ventspils Augstskola ir saņēmusi atzinumu no Valsts izglītības attīstības aģentūras par iesniegtajiem projekta pārskatiem un attiecināmajām izmaksām, kuros ir apstiprināti projekta pārskatos pieprasītie finanšu līdzekļi bez būtiskām korekcijām finansējumos. Pamatojoties uz saņemtajiem atzinumiem,  vērienīgais un nozīmīgais  projekts ir veiksmīgi noslēdzies. Līdz ar to nav apstiprinājušās publiski paustās bažās, par to, ka projektā gaidāmas neattiecināmās izmaksas miljona apmērā. 

Jāatzīmē, ka projektu realizēja Ventspils Augstskolas Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs (VeA VSRC), Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts (LU MII), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Elektronikas un datorzinātņu institūts (EDI).  Kā jau iepriekš informējām, projekta ietvaros tikai veikti vērienīgi infrastruktūras modernizācijas darbi Ventspils Augstskolas Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā, atjaunot radioteleskopus RT-16 un RT-32.  Modernā infrastruktūra sniedz nozīmīgu ieguldījumu, lai nākotnē integrētos Eiropas nozīmes radioteleskopu tīklā, kā arī lai nodrošinātu Ventspils Augstskolas studentiem pētniecības un prakses iespējas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas