Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valmieras novads nosūta vēl vienu palīdzības kravu Ukrainai

Vakar no Valmieras novada uz Ukrainu devās vēl viena uzņēmumu, iestāžu un iedzīvotāju sarūpētā palīdzības krava, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Dzintars Močs.

Tās nosūtīšanu organizē Valmieras novada pašvaldība, biedrība "Uzņēmēji mieram" un Ukrainas Mazo pilsētu asociācija.

Turpinot sākto akciju Ukrainas iedzīvotāju nodrošināšanai ar elektrības ģeneratoriem un apkures iekārtām, AS "Valmieras stikla šķiedra" ziedoja 50 kilovatu (kW) elektrības dīzeļģeneratoru. Elektrības ģenerators tiks nogādāts uz Červonogradas pilsētu. Jau kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Matīšu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komandai ir izveidojusies cieša sadarbība ar kolēģiem - Červonogradas rajona ugunsdzēsības daļu.

Pērn uz šo Rietumukrainas pilsētu nosūtītas vairākas palīdzības kravas. Šis ir trešais elektrības ģenerators, kas nosūtīts palīdzībai Ukrainai no Valmieras novada. Pērn novembra beigās Valmieras novada pašvaldības iegādātais 130 kW jaudas elekroģenerators nogādāts uz Ukrainkas pilsētu, savukārt biedrības "Valmieras uzņēmēju klubs" ziedotais 40 kW jaudas ģenerators aizceļoja uz Valmieras sadraudzības pilsētu Čerkasiem.

Pārējā krava - siltās drēbes, pārtika, saldumi, galda spēles, higiēnas preces, barība suņiem, uzlādes ierīces akumulatori un lukturi - nosūtīta uz Kijevas apgabala Tripiļas pilsētas internātskolu.

Pašvaldība pateicamies visiem ziedotājiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas