Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzeknes valdošā partija Kopā Latvijai pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu

Rēzeknes domes valdošās politiskās partijas "Kopā Latvijai" valde izplatījusi paziņojumu, kurā pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu un startēt jaunās vēlēšanās nākamgad.

Partijas "Kopā Latvijai" valde uzskata, ka vienīgā pareizā reakcija uz domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atlaišanu 2.novembrī no Rēzeknes domes pozījas deputātu puses būtu paātrināt domes atlaišanas procesu un gatavoties ārkārtas vēlēšanām, kas varētu notikt 2024.gadā un kurās partija noteikti startēšot.

Kā LETA ziņoja, visi astoņi Rēzeknes domes pozīcijas deputāti pēc partijas "Kopā Latvijai" nodibināšanas 2.aprīlī kļuva par šīs partijas biedriem.

Domes atlaišana "prasīs domes deputātu upurēšanos", pausts paziņojumā.

Paziņojumā arī veltīti pārmetumi finanšu ministram Arvilam Ašeradenam (JV) par Rēzeknes domes pieteiktā stabilizācijas procesa nesākšanu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai (JV) par "politiska rakstura motivāciju".

Bankrota priekšā nonākušās pašvaldības vadošie politiķi apgalvo, ka Rēzeknes pašvaldībai esot "likumīgas tiesības pretendēt uz [valstij] lūgtajiem aizdevumiem".

Par situācijas politisko kontekstu, paziņojuma autoru ieskatā, liekot domāts arī fakts, ka visai maz tiek runāts par citām grūtībās nonākušajām Latvijas pašvaldībām. Paziņojumā gan tās nav minētas.

"Kopā Latvijai" apgalvo, ka Rēzeknes problēmas esot atrisināmas, bet "palīdzība apzināti tiek vilcināta".

Pašlaik Finanšu ministrija turpina izmantot visas metodes, lai padziļinātu krīzi un pasliktinātu situāciju Rēzeknē, apgalvots paziņojumā. Pārtraukt "šo patvaļu" varot tikai jaunas vēlēšanas, kas, "neapšaubāmi, apstiprinātu, ka pareizs bijis esošās koalīcijas uzņemtais kurss pilsētas attīstības virzienā".

LETA jau ziņoja, ka kvoruma trūkuma dēļ Rēzeknes pilsētas domes sēde 2.novembrī tika atcelta. Uz to bija ieradušies tikai seši deputāti. 

Šodien Rēzeknes domes sēde atkal nevarēja notikt, jo uz to bija ieradušies tikai četri no 13 deputātiem.

Saeima ar likumu var atlaist domi, ja tā nav spējīga pieņemt lēmumus saistībā ar to, ka trijās domes kārtējās sēdēs pēc kārtas nepiedalās noteiktais skaits deputātu (kvorums).

Ja uz atkārtotu domes sēdi deputāti nav ieradušies pietiekamā skaitā, sēdes vadītājam jāinformē par to vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Kā ziņots iepriekš, 2.novembrī Bērziņa parakstījusi rīkojumu par Rēzeknes mēra Bartaševiča atstādināšanu par nozīmīgiem pārkāpumiem.

VARAM norāda, ka Rēzeknes domes priekšsēdētājs tiek atstādināts par būtiskiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, vadot domes darbu un atbildot par pašvaldības budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību. Attiecīgie pārkāpumi, kā arī tas, ka domes priekšsēdētājs nav sniedzis faktos balstītu, patiesu, salīdzināmu, saprotamu un pilnīgu informāciju par pašvaldības finansiālo stāvokli un par pašvaldības budžeta sagatavošanu un izpildi, liecina par domes priekšsēdētāja nespēju pildīt savus pienākumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas