Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzeknes pašvaldības budžeta caurumus grib lāpīt, ceļot NĪN likmes

Rēzeknes dome papildu finanšu līdzekļus pašvaldības budžeta caurumu lāpīšanai cer iegūt, ceļot nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes.

Šodien Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes ārkārtas sēdē deputāti izskatīja un apstiprināja saistošos noteikumus "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtība Rēzeknē", kas stāsies spēkā 2024.gada 1.janvārī. Izmaiņas ļauj prognozēt pašvaldības ieņēmumu no NĪN palielinājumu par 320 000 eiro gadā, pauž pašvaldībā.

Tiek palielināta nekustamā īpašuma nodokļa likme par mājokļiem un garāžām, kas netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, no 0,2% uz 0,4% no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības, kā arī noteikta nodokļa likme 1,5% no mājokļa kadastrālās vērtības, ja taksācijas gada 1.janvārī plkst.0.00 dzīvesvieta tajā nav deklarēta nevienai personai.

Savukārt būvēm, kas klasificētas kā vidi degradējošas, sagruvušas, vai cilvēku drošību apdraudošas, tāpat kā līdz šim, piemēros paaugstinātu NĪN likmi - 3%.

Šādu likmi piemēros arī būvēm, kuru būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums. Kā sēdē pauda pašvaldības Būvvaldes pārstāvji, orientējoši pilsētā ir ap 200 šādu būvju.

Saistošie noteikumi un paskaidrojuma raksts triju darbdienu laikā pēc to parakstīšanas rakstveidā tiks nosūtīts atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē "rezekne.lv".

LETA jau vēstīja, ka Rēzeknes pilsētas pašvaldība ir nonākusi finanšu grūtībās un tai draud finanšu stabilizācijas procesa sākšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas