Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzeknes mēra vietnieks Stecs Finanšu ministrijā mēģinās vienoties par aizņēmumiem pašvaldībai

Ceturtdien, 9.novembrī, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Stecs (Kopā Latvijai) dosies uz Finanšu ministriju, lai runātu par pašvaldības aizņēmumiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Stecs atbilstoši Pašvaldību likumam pašlaik aizvieto 2.novembrī atstādināto Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai").

Rēzeknes pašvaldībā turpina apgalvot, ka uz viņu sagatavotajiem aizņēmumu pieprasījumiem, kas Valsts kases elektroniskajā sistēmā tika iesniegti jau 15.augustā, joprojām neesot saņemt atbilde. Rēzeknes pilsētas pašvaldība, kurai "likumiski ir tādas pašas tiesības kā citām pašvaldībām, cerēja, ka saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem saņems argumentētu atbildi (pozitīvu vai negatīvu) no Finanšu ministrijas, bet atbilde joprojām nav saņemta", pauž pašvaldībā.

Kā jau vēstīts, Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai LETA sacīja, ka Bartaševiča apgalvojums, ka Finanšu ministrija (FM) nav sniegusi "atbildi, argumentētu atteikumu" uz Rēzeknes aizņēmumu pieteikumiem, neatbilst patiesībai.

Jarockis pauda, ka FM ir sniegusi pamatotu atbildi, pat divas - vienu 24.augustā un atkārtoti 15.septembrī - Rēzeknes domes priekšsēdētājam, kā arī domes deputātiem. FM ir izskatījusi Rēzeknes domes priekšsēdētāja vēstuli par Pašvaldības aizdevuma pieteikumiem un informē, ka ministrija jau 24.augustā ir informējusi pašvaldības domi par normatīvo aktu normām un to, ka pašvaldībai šobrīd nav iespējams saņemt jaunus aizņēmumus un sākt jaunu projektu īstenošanu.

Jau ziņots, ka 1.septembrī FM ir iesniegts Rēzeknes domē apstiprināts finanšu stabilizācijas procesa pieteikums, kuru jāapstiprina FM un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Atbilstoši FM norādījumiem Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes deputāti sēdē 19.oktobrī apstiprināja lēmuma projektu "Par papildus veicamo pasākumu plāna pašvaldības budžeta vadības un finanšu situācijas stabilizēšanai apstiprināšanu".

Apskatot galvenās pozīcijas, Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālās situācijas izlīdzināšanas plānā tika iekļauts papildu lēmums par aizdevuma pamatsummas maksājuma 845 200 eiro pārcelšanu uz turpmākajiem periodiem un aizņēmumu piešķiršanu projektam "Rēzeknes rekreācijas centra izveide tūrisma attīstībai" 3,3 miljoni eiro, jo pilsētai var draudēt līgumsods 334 900 eiro par saistību nepildīšanu, un rezultātā arī pastāv draudi 100% finanšu korekcijai 5 miljoni eiro, ja projekts netiks īstenots līdz 2023.gada 31.decembrim.

Pēc sākotnējām aplēsēm, Rēzeknes pilsētas pašvaldības finanšu stabilizācijai līdz gada beigām vajadzīgi nedaudz vairāk kā 6 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas