Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Reģionālās slimnīcas joprojām neziņā par piešķirtā finansējuma apjomu

Reģionālajās slimnīcās joprojām nav skaidrības par šā gada finansējuma apjomu, informēja Daugavpils pilsētas centrālajā slimnīcā un Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.

Daugavpils pilsētas centrālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis pastāstīja, ka patlaban esot grūti komentēt slimnīcas finansējumu šim gadam, jo oficiālas informācijas par to pagaidām neesot. Neoficiāli zināms, ka slimnīcai finansējums varētu tikt saglabāts iepriekšējā gada līmenī, bet kvotas palielinātas par 5000 pacientu. Citiem vārdiem sakot, par tādu pašu naudu ir jāizārstē daudz lielāks pacientu skaits.

Ja pērn piešķirtā finansējuma Daugavpils pilsētas centrālajai slimnīcai pietika līdz novembrim, tad šogad finansējums varētu aptrūkties jau septembrī, prognozēja Zdanovskis.

Līdzīgu viedokli pauda arī Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadītājs Ivars Zvidris, kurš paskaidroja, ka pacientu kvota slimnīcai ir palielināta no 7000 līdz 11 000, bet finansējuma apjoms - samazināts, neskatoties uz pieaugošajām elektrības un gāzes cenām, kā arī citām izmaksām.

Zvidris ir neizpratnē arī par kraso terapeitisko pacientu ārstēšanas tarifa samazinājumu no 244 līdz 115 latiem un vēlētos pēc iespējas ātrāk iepazīties ar šī tarifa izklājumu un noskaidrot, kādi pakalpojumi slimnīcai par šo summu jāsniedz.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadītājs norādīja arī, ka reģionālo slimnīcu vadītāji joprojām nav saņēmuši atbildi uz vēstuli, ko viņi pagājušā gada nogalē nosūtījuši Ministru prezidentam, kurā izklāstījuši savu nostāju medicīnas iestāžu finansēšanas jautājumos.

Jau ziņots, ka pēc Ventspils mērs Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) domām samazinātā finansējuma dēļ reģionālās slimnīcas pēc būtības ir nolemtas bankrotam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas