Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašvaldība rosina izveidot vēl divus ekspresvilciena reisus Siguldā

Lai veicinātu Siguldas novada iedzīvotāju mobilitāti un rosinātu novadniekus izmantot videi draudzīgus pārvietošanās veidus, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics nosūtījis vēstuli Satiksmes ministrijai un AS Pasažieru vilciens ar lūgumu izveidot vēl divus ekspresvilciena reisus maršrutā Cēsis–Rīga–Cēsis, kas kursētu no rīta un vakarā, informē pašvaldībā.

Decembrī esošo ekspresvilciena maršrutu Cēsis–Rīga–Cēsis plānots pagarināt līdz Valmierai, kā rezultātā tiks veicināta starpnovadu iedzīvotāju, darbspēka un studentu kustība. Tomēr pasažieru skaita palielināšanās iezīmēs vēl lielāku nepieciešamību pēc papildreisa.

Patlaban ekspresvilciena reiss maršrutā Cēsis–Rīga–Cēsis darbdienu rītos no Siguldas atiet plkst. 7.38, bet pēcpusdienās no Rīgas uz Cēsīm – plkst. 17.30, Siguldā iebraucot plkst. 18.16. Kopš ekspresvilciena reiss ir atklāts, tam ir krietni palielinājies ne tikai pasažieru skaits, bet ir papildināts arī vagonu skaits, jo iedzīvotāji novērtē iespēju sasniegt galamērķi ievērojami ātrākā un ērtākā veidā.

“Vilciens Siguldā jau izsenis bijis stratēģiski nozīmīgs transporta veids, veicinot pilsētas ekonomisko un tūrisma attīstību. Mēs Siguldas dzelzceļa staciju esam izveidojuši par multimodālu pārvietošanās punktu, veicinot ilgtspējīgu domāšanu un attīstot tūrismu un vilkmi uz Siguldu. Novadnieki to ir pierādījuši, arvien vairāk izvēloties braukt ar vilcienu. Domājot par videi draudzīgu pārvietošanos un ērtībām netērēt laiku sastrēgumos vai nemaksāt par automašīnas novietošanu pārpildītajās galvaspilsētas autostāvvietās, ekspresvilciena reiss dod iespēju ik dienu galapunktu sasniegt par 25 minūtēm ātrāk. Šobrīd jau esošā ekspresvilciena reisa piepildījums liek domāt, ka arī jaunizveidotie reisi tiks piepildīti,” uzskata Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Pašvaldība mērķtiecīgi jau vairākus gadus strādājusi ar mērķi mudināt cilvēkus izmantot dažādus mobilitātes risinājumus kā alternatīvu personiskajām automašīnām. Lai veicinātu iedzīvotāju mobilitāti, stacijas laukumā papildus jau esošajām šogad uzstādītas jaunā dizaina velonovietnes, bet nākamajā gadā plānots izveidot velonovietni zem jumta.

Autotransports rada vislielāko piesārņojumu – aptuveni divas trešdaļas no kopējām CO2 emisijām, tāpēc iespēju robežās nepieciešams samazināt to izmantošanu, nodrošinot pasažieru pārvadājumus ar dzelzceļa transportu, kas ir visnepiesārņojošākais transporta veids un rada mazāk nekā 1% emisiju. Dzelzceļa transports ir perspektīvākais sauszemes transporta veids ne tikai no vides kvalitātes viedokļa, bet arī no drošības, satiksmes stabilitātes un mobilitātes viedokļa.

Top komentāri

Posmā aiz Siguldas - tukši
P
Šie vilcieni posmā aiz Siguldas ir gandrīz tukši
Tū da la
T
Ramtairīdi rassasā cik labi brīvā latvijā Pliku dirsu pusbadā Rassā rassā rassasā. Nu kam tā depresīvā sādža vajadzīga? Kad uz to brsuks?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas