Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pansionātā Krustpils novadā Covid-19 atklāts lielākajai daļai klientu un darbinieku

Pansionātā Jaunāmuiža Krustpils novadā Covid-19 atklāts lielākajai daļai klientu un darbinieku, aģentūrai LETA apliecināja Krustpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Iie.

Viņa neatklāja precīzu sasirgušo skaitu, jo daļa testu rezultātu vēl tiek gaidīti, taču apstiprināja, ka lielākajai daļai pansionāta pacientu un darbinieku pēc testēšanas konstatēts Covid-19. Pansionāta direktore Solvita Geduša iepriekš pauda, ka iestādē ir aptuveni 250 klientu.

Pacienta iemītnieki, kuriem konstatēts vīruss, tiek izolēti no veselajiem. Savukārt darbinieki, kuriem bijis pozitīvs Covid-19 tests, devušies pašizolācijā.

"Līdz ar to situācija pansionātā nav viegla, jo būtiski trūkst darbinieku," atzina pašvaldības pārstāve.

Pēc Gedušas paustā, klientiem ir nodrošināta nepieciešamā aprūpe, ievērojot visus drošības pasākumus. Viņa atzina, ka šī būs smagākā nedēļa, jo tieši tagad visvairāk darbinieku ir devušies pašizolācijā. Direktore cer, ka nākamnedēļ stāvoklis pansionātā uzlabosies, jo darbā atgriezīsies lielākā daļa darbinieku.

"Ja ir cilvēki, kuri būtu gatavi nākt un strādāt uz īsu laika posmu, mēs tikai par to priecātos. Šobrīd tieši darba rokas ir tās, kas visvairāk trūkst. Pacienti tiek aprūpēti, vienkārši šobrīd daudziem darbiniekiem nākas strādāt vairāk, kas, protams, ir gan morāli, gan fiziski grūti," aicināja Geduša.

Savukārt Iie pauda, ka Jaunāmuiža pašlaik nav lūgusi papildu atbalstu vai palīdzību no pašvaldības, taču pašvaldības administrācijai ir zināms par situāciju pansionātā, un vadība seko līdzi notiekošajam.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka straujš Covid-19 gadījumu kāpums Krustpils novadā fiksēts piektdien, kas atklāti 114 jauni saslimušie. Savukārt pēdējo divu nedēļu saslimušo skaits novadā sasniedz 194.

Jau ziņots, ka pansionātā aizvadītajā nedēļā noticis masveida skrīnigs, un pagājušās nedēļas sākumā bija zināms par aptuveni diviem desmitiem saslimušo.

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs (V) atzina, ka Covid-19 iekļūšana pansionātā varētu būt saistīta ar to, ka daudzi darbinieki dzīvo Jēkabpilī, kur līdz šim konstatēts lielāks Covid-19 inficēto skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas