Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ministre: Rēzeknes dome pagaidām neizrāda vēlmi uzņemties atbildību par Bartaševiča sastrādāto

Rēzeknes domes deputāti pagaidām neizrāda vēlmi uzņemties atbildību par ilggadējā, nesen atstādinātā pilsētas mēra Aleksandra Bartaševiča (Kopā Latvijai) sastrādāto, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Šādu secinājumu viņa izdarījusi, redzot, ka domes pozīcija "bezatbildīgi nesanāca uz sēdi" pēc rīkojuma izdošanas par Bartaševiča atstādināšanu. Viņasprāt, tādējādi tika demonstrēts nihilisms un nevēlēšanās uzņemties atbildību, lai vēlāk būtu jāatlaiž visa dome.

"Šajā brīdī tieši Rēzeknes deputātiem būtu jāspēj uzņemties atbildību par iedzīvotājiem, uzņēmējiem, atalgojuma izmaksu pašvaldību iestādēm, bērnudārziem, skolām, sociālajiem darbiniekiem, jebkuriem, kas ir saistīti ar pašvaldību. Tā vietā, lai to darītu, viņi bezatbildīgi nesanāca uz sēdi ar apzinātu mērķi, lai pēc tam mēs būtu spiesti iet uz domes atlaišanu," vērtēja ministre.

Viņa informēja, ka līdz šim ir konstatēta vienīgi pilsētas mēra atbildība, bet domes atbildību par pašvaldības novešanu finanšu krīzē patlaban  vērtē Valsts kontrole. Tās pirmais starpziņojums varētu būt pieejams jau šogad, bet gatavs pilnais ziņojums, visticamāk, tikai nākamgad, sacīja Bērziņa.

Kā ziņots, 2.novembrī paredzētā Rēzeknes pilsētas domes sēde tika atcelta, jo uz to ieradās tikai seši deputāti.

Atbilstoši Pašvaldību likumam atstādinātā Bartaševiča vietā sēdi vadīja viņa vietnieks Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai").

Stecs nolasīja īsu paziņojumu par Bartaševiča atstādināšanu. Pēc tam viņš konstatēja, ka no 13 pašvaldības domes deputātiem uz sēdi ieradušies seši, līdz ar to sēdē nav bijis kvoruma.

Tādēļ sēde pārcelta uz piektdienu, 10.novembri, plkst.10.

Kā LETA jau ziņoja, 1.novembrī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Bērziņa parakstīja rīkojumu par Rēzeknes mēra Bartaševiča atstādināšanu par nozīmīgiem pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas