Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvieši pierobežā nāk mainīt latus pret eiro

Latu apmaiņā pret eiro Latvijas pierobežas novados iesaistījušies arī lietuvieši. Pastiprināta kaimiņzemes iedzīvotāju interese par eiro novērota Vecumnieku novada Skaistkalnē.

Vietējās pasta nodaļas vadītāja Svetlana Štrobindere stāsta, ka piektdien, 3. janvārī, lietuvieši pat dažbrīd veidojuši rindu: "Pārrobežas iedzīvotāji janvāra pirmajās dienās nāk mainīt naudu ļoti daudz. Turklāt vairākiem no viņiem ir lielu nominālu banknotes. Jābrīnās, kur viņi tik daudz tās sakrājuši."

Līdzīgu viedokli pauž veikala Skaistkalne vadītāja Inta Valaškevica. Arī agrāk lietuvieši pāri Mēmelei no Germanišķu ciema uz Skaistkalni nākuši iepirkties diezgan regulāri. Taču gada pirmajās dienās viņu skaits ievērojami pieaudzis. "Ja kāds atnācis un par niecīgu pirkumu dod liela nomināla latu banknoti, aicinām viņu aiziet līdz pastam un tur naudu samainīt. Taču daudzi ir sakrājuši santīmus makā, tos projām neraidām. Pērk viņi visu, preču apgrozījums gada pirmajās dienās ir ievērojami palielinājies. Taču sīknaudas, lai izdotu atlikumu, mums pietiek," stāsta Valaškevica.

Arī Bauskas novada Īslīces pagasta nomaļajā Ādžūnu veikalā Rīti lietuvieši gada pirmajās dienās ir biežāki viesi nekā citkārt. Pārdevēja Baiba Jurgina stāsta, ka kaimiņi no pārrobežas nākot ar latiem, lai tos iztērētu: "Tā arī viņi saka, esot kāds piecītis iekrājies, nu vairs neesot jēgas to taupīt, jānāk izpirkt. Izdodu viņiem eiro, ar tiem tad varēs nākt iepirkties citu dienu." Kaimiņu apciemojums gan problēmas nerada, jo eiro atlikuma izdošanai pietiek. Lietuviešu valodā runājošie pircēji novēroti arī Bauskas lielveikalā Rimi, kas gan te brīvdienās ir ierasta parādība. Vairākums no viņiem par pirkumu norēķinās ar bankas karti.

Iespēju samainīt latus pret eiro pasta nodaļās aktīvi izmanto arī vietējie iedzīvotāji. Bauskas novada Gailīšu pagasta Uzvaras pasta nodaļas operatore Nadežda Mereščenkova atteica, ka nav laika runāt, jo jāapkalpo rindā stāvošie klienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas