Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lietā par Caunes un mežziņa iespējamo dalību malumedībās saņemtas visas ekspertīzes

Valsts policija ir saņēmusi visas ekspertīzes lietā par nelikumīgām medībām Platones pagastā, kurās, iespējams, iesaistīts arī Jelgavas novada mērs Ziedonis Caune (Zaļo un zemnieku savienība).

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūrai BNS teica, ka ir saņemta lielākā daļa ekspertīžu un tuvākajās dienās lietu nodos uzraugošajam prokuroram pārbaudei. "Varbūt [prokuratūra] liks kaut ko vēl papildus darīt," piebilda policijas pārstāve.

Policija gan neatklāj, vai lietā ir aizdomās turētie.

"Izmeklētājs neko vairāk nesaka, lai nekaitētu kriminālprocesā iesaistītajām personām," norādīja Purviņa.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Jelgavas novadā notikušas malumedības, kurās, iespējams, bija iesaistīti Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune un Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš. Līdz brīdim, kad ieradās policijas darbinieki, viņu bija aizturējuši vietējie mednieki.

Policistam, kurš bija atbildīgs par pārkāpuma konstatēšanu un likumsargu tālāko rīcību Platones pagastā, par pieļautajiem pārkāpumiem piemērots rājiens.

Viņš nekvalificēja notikušo, kā arī nenogādāja aizturētās personas policijas iecirknī. Tā vietā policists, pret kuru bija ierosināta disciplinārlieta, personām, pie kurām atradās arī šaujamierocis, ļāva doties mājās, iepriekš norādīja policijā.

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) goda tiesa izteica visstingrāko brīdinājumu Caunem par neētisku un necienīgu rīcību. Goda tiesa vērtējusi situāciju kopumā – gan Caunes piedalīšanos piknikā kopā ar pašvaldības iestāžu pārstāvjiem Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 14.jūnija pēcpusdienā, gan aizdomas par Caunes iespējamo piedalīšanos nelikumīgās medībās.

Tikmēr Caune nesen nokļuvis liecinieka statusā kriminālprocesā par nepamatotu ziņu izplatīšanu par Swedbank finanšu stāvokli. To aģentūrai BNS apliecināja Caune.

Vietējā laikraksta portāls zz.lv ziņoja, ka pēc Caunes rīkojuma naktī uz svētdienu no Swedbank uz Valsts kasi pārskaitīts vairāk nekā miljons latu.

Caune aģentūrai BNS paskaidroja, ka pašvaldība tagad ir pataisīta par grēkāzi, taču nav bijis neviena valstsvīra vai bankas vadītāja, kurš bija spējīgs jau pagājušajā piektdienā vai sestdienā pateikt cilvēkiem, lai nesatraucas.

"Tā bija valsts nauda, tāpēc arī bija satraukums, savu privāto kontu nevienu neesmu aizslēdzis Swedbank. Vienkārši satraukums radās, jo pirms trijām nedēļām novads Latvijas Krājbankā pazaudēja 42 tūkstošus latu, šeit mums bija pāri par miljonu latu, nedrīkstējām riskēt. Ja Swedbank tiešām būtu maksātspējas problēmas, man neviens nepiedotu, ja pazaudētu miljonu," norādīja Caune.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas