Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Liepājas domes sēdes protokolos ieviesušies "baltie plankumi"

Domes sēžu protokolos atkal ieviesušies "baltie plankumi", proti, dažu deputātu sacītais nav bijis pietiekami svarīgs, lai to fiksētu šajā dokumentā, ziņo portāls irliepaja.lv.

Vienā no domes sēdēm (2011.gada 27.oktobrī) protokoliste bija "aizmirsusi" ierakstīt deputāta Jāņa Vilnīša teikto, saistībā ar pašvaldības lēmumu pirkt Zemnieku ielas daļu, jau iepriekš ziņojis portāls.

Izrādās, slimība sāk kļūt hroniska – vairāki deputāti pamanījuši, ka arī šā gada aprīļa sēdes, bet jo īpaši 10. maija domes sēdes protokolā trūkst dažu ierakstu. Tā vietā lasāms: "Runā Egita Apsīte: - Lēmuma projekta izskatīšanas gaitā debatēs piedalījās [..]" Seko vairāku deputātu uzvārdi, kuri piedalījušies debatēs par konkrēto jautājumu.

Var patikt vai nepatikt tas, ko runā deputāti, bet nav nekādu tiesību sacīto neprotokolēt, uzskata Jānis Vilnītis, Ivars Kesenfelds un Elita Kosaka, kuru teiktais, apspriežot divus no aizvadītās domes sēdes darba kārtības jautājumiem, protokolā izpalicis. Portāls, sazinoties ar deputātiem, mēģināja "restaurēt" no 10.maija sēdes protokola "izkritušās" vietas.

Viens no lēmumprojektiem, par kuru izteicās šie trīs deputāti, bija "Par finansējumu projektam ParticipACTION". Lēmumprojekts paredzēja piešķirt bērnu un jauniešu biedrībai Liepājas Jaunie Vanagi līdzfinansējumu 8 832 latu apmērā. Otrs – par SIA Summer Sound Production atbrīvošanu no pašvaldības nodevas par reklāmas izvietošanu līdz 7.jūlijam piecpadsmit vietās Liepājā.

Iebildumi pret projekta ParticipACTION līdzfinansēšanu bija deputātei E.Kosakai, kura uzskatīja, ka šis projekts "definējams kā tūrisma projekts, jo tajā paredzēti braucieni uz Vīni, Kopenhāgenu un citām Eiropas galvaspilsētām". Deputātes viedoklis, kas netika ieprotokolēts, bija: "Ja Dreižes (Brigita Dreiže – Liepājas domes eksperte NVO un sabiedrības integrācijas jautājumos) meita (Līga Krēsliņa, Liepājas Jauno Vanagu vadītāja) vēlas ceļot, lai dara to par savu naudu!"

Deputāts J.Vilnītis savukārt abos domes sēdes jautājumos – par Jaunajiem Vanagiem un reklāmas atvieglojumiem Summer Sound Production izteicu savas bažas, vai šeit nevar būt interešu konflikts un neattaisnota naudas līdzekļu negūšana. "Lūdzu domes juristei kliedēt manas bažas, ko viņa mazliet vilcinoties arī izdarīja. Pirmajā gadījumā mani uzmanīgu darīja fakts, ka atbildīgā domē par projekta realizāciju ir Dreižes kundze, bet domes atbalstu līdzfinansējuma veidā - aptuveni 8 000 latu saņems jauniešu organizācija, kuru domē prezentēja viņas meita. Otrajā gadījumā mans jautājums bija saistīts ar festivāla Summer Sound organizatoru atbrīvošanu no reklāmas nodevas aptuveni 300 latu, kas, salīdzinoši ar jau saņemto finansējumu un atbalstu no domes, ir neliels, bet var radīt nopietnus pārmetumus no Valsts Kontroles puses."

Šajā brīdī diskusijā iesaistījās arī deputāts Ivars Kesenfelds, kurš kolēģim aizrādīja, ka "ne jau tas, ko domā Valsts Kontrole vai KNAB, ir galvenais, bet gan tas, kā uz šiem jautājumiem raugāmies mēs paši". Deputāts arī uzdeva jautājumu, "Vai Akselrodam piešķirtais domes atbalsts nav lielāks, nekā savulaik brāļiem Mediņiem". "Tas nebūtu korekti," norādīja I.Kesenfelds. Domes priekšsēdētājs deputātu nomierināja, sacīdams, ka vairākus gadus atbalsts Mediņiem esot bijis pat lielāks.

Galu galā abos jautājumos lēmumi tika pieņemti, un "pret" balsoja tikai deputāte E.Kosaka.

Kāpēc deputātu diskusija netika ieprotokolēta, tā arī nav saprotams.

Kā portālam sacīja J.Vilnītis, uz jautājumu, kāpēc viņa teiktais nav ieprotokolēts, deputāts saņēmis atbildi, ka "šo problēmu" skatīs koalīcijas sēdē.

"Ir nu gan gadsimta problēma," neizpratnē bija J.Vilnītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas