Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lai apturētu Covid-19 izplatību, Ādažu vidusskola pilnībā pāriet uz mācībām attālināti

Ādažu vidusskola pilnībā pāriet uz mācībām attālināti, šodien tiešraidē Facebook informēja skolas direktors Česlavs Batņa.

Sākotnēji pieņemts lēmums par attālināto mācīšanos uz divām nedēļām - līdz 20.novembrim.

Batņa uzsvēra, ka situāciju ar Covid-19 izplatību skolā vairs nevar kontrolēt un nevar nodrošināt drošu vidi skolēniem un skolotājiem.

Turklāt arī informācija par inficētajām personām līdz viņam nonākot novēloti. Ja vecāki informē, tad viņš to uzzina, ja nē, tad Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) informē par situāciju ar divu līdz trīs dienu novēlošanos.

Skolas direktors informēja, ka notikusi tikšanās ar skolotājiem un vecāku padomes pārstāvjiem, un izlemts, ka no 9.novembra mācības tiks organizētas attālināti pilnīgi visās Ādažu vidusskolas klasēs. 

Skolotājiem ir uzdots informēt bērnus un skolēnu vecākus, par to, kā tiks organizētas mācības. Ja ir kādas neskaidrības, vecāki tiek aicināti sazināties ar skolotājiem un visus neskaidros jautājumus izrunāt.

Batņa atzina, ka šī situācija nebūs viegla ne skolotājiem, ne vecākiem, ne bērniem un noteikti būs kādi sarežģījumi. taču viņš aicināja vecākus būt saprotošiem un apzināties, ka šī ir vienīgā iespēja kā mazināt vīrusa izplatību.

Skolēnu vecāku padomes pārstāvis Jānis Grasis informēja, ka vecāku tikšanās laikā tika diskutēts par to, vai ieviest attālināto mācīšanos. Viņš atzina, ka balsojumā divas trešdaļas vecāku bijušas par attālināto mācīšanos, bet viena trešdaļa balsoja par mācību saglabāšanu klātienē skolā.

Viņš teica, ka ļoti labi saprot vecākus, kuriem būs jāmeklē risinājumi, kā pieskatīt bērnus mājās, taču esot jāsaprot, ka direktors esot tas, kuram būs jāuzņemas atbildība par to, kas notiks skolā.

Grasis arī informēja, ka no vecāku puses izskanēja aicinājums pēc iespējas vairāk mācību organizēt tiešsaistē.

Viņš uzsvēra, ka arī vecākiem ir jārīkojas atbildīgi un jāskatās, lai jaunieši "netusē kopā". Jo tikai visiem iesaistoties izdosies ierobežot vīrusu.

Ādažu novada mērs Māris Sprindžuks (LRA) uzsvēra, ka šis nav patīkams lēmums, bet tikai šādi ir iespējams panākt, lai attālinātās mācīšanās process būtu pēc iespējas īsāks. 

Viņš arī aicināja skolēnu vecākus būt atbildīgiem un informēt skolu par to, ja ir notikusi inficēšanās ar Covid-19. Jo tas ļaušot saprast vai turpināt attālināto mācīšanos arī pēc divām nedēļām, vai arī būs iespēja atsākt mācības klātienē.

Šobrīd nedrīkstot pieļaut situāciju, kāda izveidojusies Saulkrastu novadā, kur sociālās aprūpes iestādē, pilnīgi visi ir saslimuši un nav kas sniedz pakalpojumus. "Mēs nedrīkstam pieļaut, ka saslimst visi skolotāji, jo tad nebūs, kas māca bērnus ne klātienē, ne neklātienē," teica Sprindžuks. 

Viņš aicināja Ādažu novada iedzīvotājus būt saliedētiem, un pauda cerību, ka no šīs krīzes sabiedrība iznāks daudz stiprāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas