Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

KNAB par 20 latu mēnesī liela kukuļa ņemšanu lūdz apsūdzēt bijušo Līvānu 1.vidusskolas direktori

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par kukuļņemšanu lūdzis prokuratūrai uzrādīt apsūdzību nu jau bijušajai Līvānu 1.vidusskolas direktorei Maijai Dzintrai Skudrei, portālu Diena.lv informēja KNAB.

KNAB nosūtījis Preiļu rajona prokuratūrai 2012.gada decembrī uzsāktā kriminālprocesa materiālus pret M.Skudri  par kukuļņemšanu ilgstošā laikaposmā saistībā ar labvēlīgiem lēmumiem kāda komersanta interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka par līguma attiecību turpināšanu ar izglītības iestādi tās vadītāja no kāda uzņēmuma pārstāvja, iespējams, pieņēmusi regulārus maksājumus - sākotnēji kukuļa summa sastādīja 20 latu mēnesī, bet 2012.gadā tā sasniedza 50 latus mēnesī. 2012.gada decembrī pēc kukuļa daļas pieprasīšanas un pieņemšanas amatpersona tika aizturēta. Iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka amatpersona vairāku gadu garumā pieņēmusi kukuļus kopumā ne mazāk kā 1 180 latu apmērā.

Uzskatot, ka savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības Līvānu izglītības iestādes vadītāju par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa).

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas