Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalā februārī par 8,5% pieaugs siltumenerģijas tarifs

Jūrmalā no 1.februāra siltumenerģijas tarifs pieaugs par 8,5% līdz 69,97 eiro par megavatstundu (MWh), liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums.

SPRK 2021.gada 20.decembrī saņēma SIA "Jūrmalas siltums" iesniegumu ar uzņēmuma noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojuma dokumentus.

Pašreiz Jūrmalā siltumenerģijas gala tarifs ir 64,49 eiro par MWh. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 46,42 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs ir 14,05 eiro par MWh, siltumenerģijas tirdzniecība tarifs ir 3,11 eiro par MWh, bet akcīzes nodokļa komponente ir 0,91 eiro par MWh.

SPRK apstiprinājusi "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas gala tarifu 69,97 eiro par MWh, kas ir par 8,5% vairāk nekā pašreiz spēkā esošais. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs pieaugs par 10,1% līdz 51,12 eiro par MWh, siltumenerģijas pieaugs par pārvades un sadales tarifs pieaugs par 5,6% līdz 14,83 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs saglabāsies tāds pats kā šobrīd.

Šāds "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas gala tarifs būs spēkā no 1.februāra līdz 31.martam.

Savukārt no 1.aprīļa paredzēts siltumenerģijas tarifu palielināt vēl par 6,3% līdz 74,38 eiro par MWh. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs būs 54,90 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs būs 15,46 eiro par MWh, un siltumenerģijas tirdzniecības tarifs saglabāsies esošajā līmenīe - 3,11 eiro par MWh.

SPRK norāda, ka, ja mainās tarifus ietekmējošie faktori vai "Jūrmalas siltums" neievēro normatīvos aktus vai SPRK lēmumus, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu.

Kā ziņots, 2021.gada oktobrī siltumenerģijas tarifs Jūrmalā jau pieauga par 21,7%.

"Jūrmalas siltums" ir dibināta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,477 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2021.gadu vēl nav publiskoti, bet 2020.gadā "Jūrmalas siltums" strādāja 6,2 miljonu eiro apgrozījumu un 598 337 eiro peļņu. Uzņēmums pilnībā pieder Jūrmalas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas