Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jelgavas novadā pabalstu audžuģimenēm maksās uzreiz pēc bērna nonākšanas ģimenē

Jelgavas novada domes sēdē apstiprināti grozījumi saistošajos noteikumos Par pabalstu audžuģimenē ievietota bērna uzturam, apģērbam un mīkstā inventāra iegādei apmēru un izmaksas kārtību, kas atvieglos audžubērnu dzīves sākumu audžuģimenē, ziņo portāls zz.lv.

Līdz šim pabalsts 180 latu apmērā mīkstā inventāra iegādei tika dalīts divās daļās un audžuģimenei izmaksāts divreiz gadā - februārī un augustā. Savukārt grozījumi paredz nodrošināt bērna vajadzības līdz ar viņa ievietošanu audžuģimenē, skaidroja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Turpmāk pašvaldība 90 latu izmaksās piecu darba dienu laikā pēc līguma parakstīšanas par bērna ievietošanu audžuģimenē. Šī nauda paredzēta sešiem mēnešiem. Savukārt, sākot ar septīto mēnesi, audžuģimenei turpinās izmaksāt šim mērķim paredzēto pabalstu 15 latu apmērā katru mēnesi. Šāda mīkstā inventāra pabalsta izmaksas kārtība ir spēkā, kamēr audžubērns dzīvo audžuģimenē. Izņēmums ir gadījumā, ja bērns tiek ievietots audžuģimenē uz laiku, kas mazāks par mēnesi.

Pašlaik Jelgavas novadā ir 20 audžuģimenes, kurām par katru audžubērnu pašvaldība katru mēnesi izmaksā arī 100 latu pabalstu bērna uzturam. Tāpat audžuģimene no valsts saņem 80 latu atlīdzību par audžuģimenes pienākumu veikšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas