Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jēkabpils novadā no applūdušajām teritorijām šodien kopumā evakuēti seši cilvēki

Jēkabpils novadā šodien no applūdušajām teritorijām šodien kopumā evakuēti seši cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valstss ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 12.41 saņemta informācija, ka Salas pagastā nepieciešams evakuēt cilvēku no applūdušas teritorijas. Braucot uz notikuma vietu, glābēji konstatēja, ka gandrīz divus kilometrus no dzīvojamās mājas jau ir applūdis ceļš. Tālāk glābēji ceļu turpināja kājām un daļēji ar laivu, jo šajā posmā bija applūdušas, izskalotas teritorijas, kā arī neapplūduši posmi.

Pēc tam cilvēks tika evakuēts ar laivu, glābšanas dēli, kā arī nesot uz rokām. 

Neilgi pēc tam saņemts vēl viens izsaukums uz Salas pagastu, kur bija nepieciešama iedzīvotāju evakuācija no trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas. Šajā situācijā glābēji pa applūdušo teritoriju varēja pārvietoties ar laivu. Kopumā drošībā šobrīd jau nogādāti trīs cilvēki.

Kopumā šodien VUGD no applūdušajām teritorijām evakuējis jau sešus cilvēkus. LETA jau rakstīja, ka šorīt Krustpils pagastā no mājsaimniecības evakuēti divi cilvēki.

Krustpils pagastā no Zeļķu dzelzceļa tilta uz Jēkabpils pusi viss ir ūdenī, un ūdens līmenis turpina celties, šorīt videoierakstā pauda Jēkabpils pašvaldības priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Smagāka situācija ir Daugavas labajā krastā, Krustpils pagasta teritorijā, informē pašvaldības vadītājs. Tur visas pļavas un ceļi, kas ir no Zeļķu tilta uz augšu, uz Jēkabpils pusi, nav piebraucami, tur viss ir ūdenī. 

Kā ziņots iepriekš, Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis agrā ceturtdienas rītā sasniedzis 9,53 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Kopš trešdienas vakara ūdens pakāpies aptuveni pusmetru augstāk, bet pēdējās dienās tas kopumā cēlies par pieciem metriem. Pirms nedēļas - 22.februārī - ūdens līmenis šajā novērojumu stacijā bija 4,41 metrs.

Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Zeļķiem LVĢMC trešdienas vakarā izsludināja sarkano plūdu brīdinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas