Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar Covid-19 saslimst Cēsu Bērzaines pamatskolas - attīstības centra izglītojamā

Saslimšana ar Covid-19 apstiprināta arī kādai Cēsu Bērzaines pamatskolas - attīstības centra audzēknei, portālam Dienai.lv apliecināja skolas direktors Zigmunds Ozols.

Skolas direktors stāsta - tā kā oktobra sākumā audzēknes tēvs uzzinājis, ka bijis Covid-19 slimnieka kontaktpersona, vecāki nolēmuši divus no ģimenes bērniem, kuri mācās šajā skolā, drošības pēc izglītot attālināti jau kopš šā mēneša sākuma. Tomēr 10. oktobrī veikta bērnu testēšana un saslimšana ar Covid-19 apstiprināta Cēsu Bērzaines pamatskolas 1. klases skolniecei, bet viņas brālim – šīs skolas 3. klases skolniekam – rezultāti bijuši negatīvi.

Ozols uzsver, ka arī Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) skolai apliecinājis - tā kā 1. klases skolniece skolu klātienē nav apmeklējusi jau kopš 2. oktobra, draudi tam, ka viņas dēļ varētu būt inficējušies klasesbiedri, faktiski nav. Tomēr direktors drošības pēc pieņēmis lēmumu, ka 1. klases skolnieces, kurai apstiprināta saslimšana, kā arī viņas brāļa – 3. klases skolnieka, kuram Covid-19 netika apstiprināts, bet kurš skolu arī nav apmeklējis klātienē jau kopš šā mēneša sākuma, klases mācības turpinās attālināti. Klātienē klases mācības atsāks pēc rudens brīvlaika 26. oktobrī.

Lēmums par to tika pieņemts 12. oktobrī, kad tika informēti arī visi vecāki, lūdzot izņemt bērnus no skolas, un kopš 13. oktobra 1. un 3. klases mācības turpina attālināti.

SPKC, pēc direktora paustā, būtu ļāvis abām klasēm mācības turpināt arī klātienē.

Skolas direktors pauž atzinīgus vārdus bērnu vecākiem, kuri, vēl pirms bērniem tika veiktas analīzes, nolēma bērnus turpināt izglītot attālināti tikai tādēļ, ka ģimenes tēvs tika apstiprināta kā kontaktpersona.

Ozols gan nemācēja teikt, vai abu bērnu tēvs ir bijis tikai kontaktpersona vai arī saslimšana apstiprināta arī viņam. Pēc Ozola paustā, saslimusī audzēkne jūtoties labi, visus attālināti uzdotos skolas uzdevumus izpildot bez problēmām.

Jāpiebilst, ka Cēsu Bērzaines pamatskolā – attīstības centrā uzņem bērnus no visas Latvijas, kuri slimo ar bronhiālo astmu un alerģiskām saslimšanām, kā arī izglītojamos, kuriem ir mācīšanās, valodas traucējumi, un garīgās attīstības traucējumi.

Iestādes direktors uzsver, ka mācības tiek organizētas, ievērojot visus vajadzīgos drošības pasākumus un pat vēl vairāk – katru rītu skolā visiem tiek mērīta arī ķermeņa temperatūra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas