Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apvienos Ogres, Ķeguma un Lielvārdes pašvaldības policijas

Ceturtdien Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē nolemts reorganizēt Ogres novada Ogres pašvaldības policiju, Ķeguma pašvaldības policiju un Lielvārdes pašvaldības policiju.

Reorganizētās pašvaldības policijas apvienos un uz to bāzes ar 2022.gada 1.februāri izveidos jaunu iestādi - Ogres novada pašvaldības policiju -, kas apkalpos visu Ogres novadu.

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikumu "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības - novada pilsētas un novada pagasti", pašreizējais Ogres novads izveidots, apvienojot Ogres novadu, Ikšķiles novadu, Ķeguma novadu un Lielvārdes novadu to esošajās administratīvo teritoriju robežās.

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumiem ar šā gada 1.jūliju izbeidzas visu bijušo pašvaldību domju pilnvaras, Ogres novada pašvaldība ir Ikšķiles, Lielvārdes un Ķeguma novadu pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja, tai skaitā īstenojot likumā "Par pašvaldībām" noteikto autonomo funkciju - piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, apkarot žūpību un netiklību.

Likums par "Par policiju" nosaka, ka pašvaldības policija savas kompetences ietvaros izpilda savus pienākumus attiecīgajā administratīvajā teritorijā, pašvaldības policija ir iekļauta attiecīgās pašvaldības sastāvā, bet darba organizācijas jautājumos pašvaldības policija sadarbojas ar Valsts policiju.

Pirms pieņemt lēmumu par vienotas pašvaldības policijas izveidošanu, tika veikts Ogres, Lielvārdes un Ķeguma novada pašvaldību policijas darbības izvērtējums, uzklausīti pašvaldības policijas pārstāvju priekšlikumi pašvaldības policijas funkciju efektīvākai īstenošanai, notika konsultācijas ar Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieku par pašvaldības policijas funkciju īstenošanu Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta teritoriālajās vienībās.

Rezultātā izdarīts secinājums, ka lietderīgi būtu reorganizēt Ogres, Lielvārdes un Ķeguma pašvaldību policijas un uz to bāzes izveidot jaunu iestādi - Ogres novada pašvaldības policiju, kas apkalpotu visu Ogres novadu.

Jaunizveidotā Ogres novada pašvaldības policija tiks finansēta no Ogres novada pašvaldības budžeta līdzekļiem, grāmatvedības un ar iestādes darbības nodrošināšanu saistīto iepirkumu funkcijas nodrošinās Ogres novada pašvaldības centrālā administrācija.

Domes sēdē plānots apstiprināt Ogres novada pašvaldības policijas nolikumu un pašvaldības policijas personāla amatu un mēnešalgu likmju sarakstu. Paredzēts, ka jaunizveidotajā pašvaldības policijā strādās un sabiedrisko kārtību nodrošinās 56 darbinieki, tajā skaitā priekšnieks un divi viņa vietnieki, 40 policijas inspektori un 13 policijas kārtībnieki.

LETA jau vēstīja, ka šī gada 11.janvārī kafejnīcā Rush Cafe, Ogrē, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības un noteiktos ierobežojumus, apmeklētājiem tika ļauts ieturēt maltītes uz vietas. Arī Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs, ignorējot Covid-19 pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus, pusdienoja šajā kafejnīcā, abus pārkāpuma vietā pārsteidza TV3 raidījuma Bez tabu žurnālists un operators.

Ogres novada domes deputāti 21.janvāra sēdē nolēma Ulmani un viņa vietnieku Diču atstādināt no darba uz dienesta pārbaudes laiku, par atstādināšanas laiku neizmaksājot darba samaksu.

Kā vēstīts, par gadījumu, kad, neievērojot pandēmijas ierobežojumus, Ogres pašvaldības policijas vadība ieturēja maltīti vietējā kafejnīcā, Valsts policija (VP) soda naudās kopumā piemērojusi 2200 eiro.

Bijušajam pašvaldības policijas priekšniekam Ulmanim un viņa vietniekam Dičam katram piemērots 50 eiro sods, kafejnīcas pārdevējai - 100 eiro sods, bet pašai kafejnīcai - 2000 eiro sods.

Jauna Ogres novada pašvaldības policijas vadība līdz jaunā novada izveidei netika meklēta konkursa ceļā - tās darbu vada pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītāja Mirdza Strelča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas