Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viltus ziņu izplatīšanā vainotās RAKUS feldšeres pieteikumu par atjaunošanu darbā turpinās skatīt septembra beigās

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa septembra beigās turpinās skatīt bijušās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) feldšeres Marinas Kornatovskas pieteikumu par atjaunošanu darbā.

Tiesas sēde nozīmēta 30.septembrī plkst.11. Pieteikums ir par darba līguma uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu un atjaunošanu darbā. Kornatovska atlaista pēc tam, kad tika izplatījusi viltus ziņas saistībā ar Covid-19. Slimnīca uzteikusi darba tiesiskās attiecības Kornatovskai, bet viņa vērsusies tiesā.

Pērnā gada nogalē Valsts policija (VP) aizturēja Kornatovsku un sociālo tīklu aktīvistu Valentīnu Jeremejevu saistībā ar viltus ziņu izplatīšanu par Covid-19. Valsts policijā (VP) aģentūrai LETA apliecināja, ka šajā lietā izmeklēšana turpinās.

Apcietināšana notika pēc tam, kad plašu ievērību sociālajos tīklos guva Jeremejeva video, kurā bija apkopotas lielākoties jau dzirdētas sazvērestības teorijas par Covid-19. Šajā video sazvērestības teorijas klāstīja arī Kornatovska, kura tika pieteikta kā mediķis un slimnīcas darbinieks.

Vairāk nekā pusstundu garajā video Kornatovska lielākoties atstāstīja jau vairākkārt dzirdēto sazvērestības teoriju "klasiku" - Covid-19 esot izdomāts, statistika par inficētajiem esot viltota, slimnīcu pārslodze esot mīts, tobrīd vēl neieviestās vakcīnas patiesībā būšot nāvējošas. Feldšere aizrunājas tad līdz tam, ka ārsti slimnīcā apzināti kaitējot pneimonijas pacientiem.

Viltus ziņas ir saistītas ar sabiedrības drošības apdraudējumu, un tās izraisījušas sabiedrisko rezonansi, radījušas neizpratni par likumību un ir vērstas pret epidemioloģisko drošību. Kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Slimnīca pēc tam publiski paziņoja, ka kategoriski norobežojas no sociālajos tīklos paustās informācijas par Covid-19 pacientu ārstēšanu. Saistībā ar notikušo ārstniecības iestādē tika sākta dienesta izmeklēšana, lai izvērtētu šo konkrēto gadījumu.

2020.gada 21.decembrī Jeremejevs tika atbrīvots no apcietinājuma, jo par viņu tika iemaksāta 50 000 eiro drošības nauda. Savukārt Kornatovskai policija piemēroja maigākus drošības līdzekļus - nodošanu policijas uzraudzībā, aizliegumu izbraukt no valsts, aizliegumu tuvoties un kontaktēties ar noteiktām personām, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas