Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Aptur vairākus sporta auto, kuru vadītāji ievērojami pārsnieguši atļauto ātrumu

Aizvadītajās brīvdienās, kad Latvijā starptautiska pasākuma norises laikā bija ieradušās dažādas luksusa klases automašīnas, Valsts policijas darbinieki gan Rīgā, gan Zemgales reģionā fiksēja vairākus īpaši steidzīgus šī pasākuma dalībniekus. Kopumā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēti seši šādu spēkratu vadītāji, no kuriem vissteidzīgākais izrādījies kāds automašīnas BMW īpašnieks.

Pirmo ātrumpārkāpēju fiksēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieki 25. jūnijā ap pulksten 01.00 naktī – kādas “BMW” markas ar Slovēnijas valsts reģistrācijas numurzīmi automašīnas vadītājs bija traucies pa Dienvidu tiltu virzienā no Jāņa Čakstes gatves uz Lubānas ielu, un pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 110 km/h, jo bija braucis ar 190 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Autovadītājam par šo pārkāpumu piemērots naudas sods 680 eiro apmērā, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 12 mēnešiem.

Arī nākamajā dienā, 26. jūnijā, Rīgā, uz Dienvidu tilta tika fiksēts kāds “Lamborgini” automašīnas ar Vācijas valsts reģistrācijas numurzīmi vadītājs, kurš krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – viņš pārvietojās ar 157 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Tas nozīmē, ka šis autovadītājs apdzīvotā vietā bija pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 80 km/h. Arī šo autovadītāju izdevās apturēt un viņam piemērots naudas sods 540 eiro apmērā un arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 12 mēnešiem.

Tāpat svētdien, 26. jūnijā, ap pulksten 12.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa Kārtības policijas biroja darbinieki, veicot dienesta pienākumus sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzības jomā, konstatēja vairākus autovadītājus, kuri Bauskas novadā uz autoceļa Rīga – Bauska ārpus apdzīvotas vietas pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Uz šīs šosejas vissteidzīgākais autovadītājs bijis automašīnas „Ferrari Portofino F164” vadītājs, Nīderlandes pilsonis, kurš iepriekš minētajā ceļa posmā 79. kilometrā brauca ar ātrumu 197 km/h, tādējādi pārkāpjot pieļautos 90 km/h par 107 km/h. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājam piemērots naudas sods 360 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 6 mēnešiem.

Tāpat šajā ceļa posmā 65. kilometrā tika fiksēta kāda „Maserati GranTurismo” markas automašīna, ar Šveices valsts reģistrācijas numurzīmi, kuras vadītājs brauca ar ātrumu 132 km/h, atļauto 90 km/h vietā. Par pārkāpumu autovadītājam piemērots naudas sods 80 eiro apmērā.

Šajā ceļa posmā 79. kilometrā tika apturētas arī divas „Lamborghini Huracán” markas automašīnas, kur viens no vadītājiem brauca ar ātrumu 153 km/h, bet otrs ar 147 km/h. Abos gadījumos par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājiem katram piemērots naudas sods 240 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 3 mēnešiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas