Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ugunsgrēkā Jūrmalā bojā gājuši trīs cilvēki

Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), ceturtdienas vakarā ugunsgrēkā Jūrmalā bojā gājuši trīs cilvēki.

Vakar plkst. 22.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja pilnā 30 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Plkst. 01.37 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros Valsts policija.

Šogad ugunsgrēkos gājuši bojā jau 47 cilvēki. VUGD pieredze liecina, ka ugunsgrēki, kuros gājuši bojā cilvēki, ir saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni, neuzmanību vai pārgalvību. Kā iespējamos ugunsnelaimju izcelšanās iemeslus var minēt neuzmanīgu smēķēšanu, apkures ierīču nepareizu ekspluatāciju, uz ieslēgtas vai iekurinātas plīts bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu un ugunsdrošības pārkāpumus izmantojot atklātu uguni.

Aicinām pievērst uzmanību savai un apkārtējo drošībai un ievērot ugunsdrošības prasības! Viens no efektīgākajiem veidiem, kā pasargāt dzīvības – uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas brīdinās par sadūmojumu un dos iespēju izglābties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Aizvadītajā diennaktī dzēsts 21 kūlas ugunsgrēks, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Jelgavā, kur sausā zāle dega 7,3 hektāru platībā. Kūlas ugunsgrēku dedzināšanas rezultātā vakar dega arī divi šķūņi, dārza māja un neapsaimniekota ēka. Šogad Latvijā kopumā dzēsti jau 311 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega neapsaimniekota ēka, dārza mājas, balkona grīda, ielas apgaismes lampa, malka, piededzis ēdiens, divos gadījumos vieglās automašīnas, trīs gadījumos atkritumi konteineros, četros gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.  

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. aprīļa plkst. 06.30 līdz 9. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas