Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pret Biedriņu sākta kriminālvajāšana par izvairīšanos no PVN nomaksas

Prokuratūrā par izvairīšanos maksāt 11 543 latu pievienotās vērtības nodokli (PVN) sākta kriminālvajāšana pret Latvijas bagātāko basketbolistu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas Warriors spēlētāju Andri Biedriņu. Nodoklis nav samaksāts par ASV nopirktas motorlaivas Malibu Wakesetter ievešanu Latvijā.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, lēmums par kriminālvajāšanas sākšanu pieņemts attiecībā uz trim personām.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, pret Biedriņu kriminālvajāšana sākta pēc Krimināllikuma (KL) 218.panta 2.daļas - par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 120 minimālajām mēnešalgām. Kriminālvajāšana pēc šī panta lietā sākta pret vēl vienu personu, bet pret trešo personu kriminālvajāšana sākta gan pēc KL 218.panta 2.daļas, gan 217.panta 2.daļas - par izvairīšanos no nodokļiem, kā arī grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu. Minētais likuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Lieta iepriekš atradās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijā. VID aģentūrai LETA ne apstiprināja, ne noliedza, ka aizdomas krīt tieši uz Biedriņu, taču žurnālā Kas Jauns savulaik tika vēstīts, ka Biedriņš ir iegādājies tieši Malibu Wakesetter motorlaivu, ar kuru braukā pa Baltezeru.

VID pārkāpumu saskata tajā, ka ASV iegādātā motorlaiva Latvijā reģistrēta kā uzņēmuma pamatlīdzeklis saimnieciskās darbības nodrošināšanai, līdz ar to nodoklis nebija jāmaksā, taču reāli laivu izmantojis tikai basketbolists privātajām vajadzībām. Privāti pērkot laivu, PVN būtu jāsamaksā.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka Finanšu policija lūgusi Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūru sākt kriminālvajāšanu par valsts budžetam nodarītiem zaudējumiem kopumā pret trim personām, tostarp basketbolistu. Šobrīd visām trim personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas