Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Policisti noformē nepatiesu protokolu un vilto personas parakstu

Iekšējās drošības birojs (IDB) lūdzis prokuratūrai apsūdzēt divus Rīgas reģiona policistus par apzināti nepatiesas informācijas norādīšanu protokolā, aģentūra LETA informēja IDB.

IDB kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījis kriminālprocesu, kas sākts pret diviem Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes darbiniekiem, kuri, pildot dienesta pienākumus, administratīvā pārkāpuma protokolā apzināti norādījuši nepatiesu informāciju.

Transportlīdzekļa vadītāja pārbaudes protokolā tika norādīts, ka persona vadījusi velosipēdu alkoholisko dzērienu iespaidā - izmantojot mēraparātu, izelpotajā gaisā pirmajā mērījumā tika konstatētas 0,54 promiles, bet otrajā - 0,78 promiles.

Taču pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka minētā persona administratīvā protokola noformēšanas brīdī atradusies pavisam citā vietā un arī protokolu nav parakstījusi - parakstu, izmainot rokrakstu, izpildījis policijas darbinieks.

Turklāt IDB guvis pierādījumus tam, ka arī paši policisti brīdī, kad velosipēdistam it kā tika noformēts administratīvais protokols, atradušies citur.

Top komentāri

Nu
N
Izskatās ka policistiem ir bijušas daudz promiles, ja varēja "samurgot" ko tādu...
Būtu tik cilvēks, pantu piemeklēsim
B
Būtu tik cilvēks, pantu viņa sodīšanai piemeklēsim!
Faktu sagrozīšana policijā ir ieras
F
Faktu sagrozīšana un interpretācija "pa savam", it sevišķi, ja subjekts saspurojas un mēģina pierādīt savu taisnību, Latvijas policijā ierasta lieta, tomēr šis gadījums jau ir uz neticamā robežas. Viena lieta ir faktu sagrozīšana un interpretēšana tad, kad paši un subjekts atrodas vienā laikā un vietā, lai "spurainais" subjekts nekādi nevarētu pierādīt, ka ir bez vainas, bet cerēt uz veiksmi šādā gadījumā ir pavisam muļķīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas