Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija izbeigusi kriminālprocesu par uzbrukumu RSU profesoram Hanovam

Valsts policija izbeigusi pērnā gada nogalē ierosināto kriminālprocesu par uzbrukumu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesoram Denisam Hanovam un tā vietā sākusi administratīvā pārkāpuma procesu.

Policija iepriekš sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, taču 21.maijā nolemts to izbeigt, jo nav konstatēts nozieguma sastāvs. Lēmums par lietas izbeigšanu saskaņots ar prokuratūru, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ņemot vērā minēto policija saistībā ar šo gadījumu ir sākusi administratīvo procesu par iespējamām huligāniskām darbībām.

Hanovs sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka policija skaidru homofobisko attieksmi un rīcību pilnībā ignorējusi un viņš sola policijas lēmumu apstrīdēt. Likums viņam dod tiesības policijas lēmumu pārsūdzēt prokuratūrā.

"Policija pati parakstījusies savā nespējā un negribēšanā atpazīt homofobiju," norāda Hanovs.

Hanovs arī publicējis lēmumu par lietas izbeigšanu un no tā izriet, ka viena incidentā iesaistītā vīrieša personību policijai tā arī neizdevās noskaidrot.

Policijas lēmumā teikts, ka saskaņā ar Hanova liecību viņš pērn 8.novembrī ar savu draugu devušies uz Ķengaraga tirgu, līdzi bijis suns bez pavadas. Pretim nākuši divi vīrieši un viens no vīriešiem sācis izteikties nepiedienīgi par suni un Hanovu, pēc kā Hanovs saņēmis sitienu ar kāju pa pēcpusi. Pēc tam viens no vīriešiem sācis atplestām rokām tuvoties un izteicis Hanovam seksuāla rakstura piedāvājumus.

Hanovs viņam atkal aizrādījis un uzbrucējs kļuvis vēl agresīvāks un centies uzbrukt ar dūrēm.

Pēc tam Hanovs ieskrējis ziedu kioskā, uzbrucējs mēģinājis iekļūt iekšā, taču Hanovs nav laidis. Pēc tam uzbrucējs pārtraucis savas darbības un ar otru vīrieti devušies prom. Hanovs iznācis no kioska un uzbļāvis, ka saukšot policiju.

Pēc tam viens no vīriešiem atkal kļuvis agresīvs un Hanovs atkal patvēries kioskā. Pie kioska pienācis arī otrs vīrietis, kurš arī sācis raustīt durvju rokturi. Tad šis vīrietis atpogājis bikses un izvilcis dzimumorgānus un piespiedis tos pie durvju stikla. Pēc tam abi uzbrucēji aizgājuši.

Viens no aizdomās turētajiem vīriešiem policijas pratināšanā stāstījis, ka gājis uz tirgu nopirkt ziedus. Kopā ar viņu bijis tajā dienā autobusā iepazīts vīrietis. Pretim nākuši divi ap vidukļiem apskāvušies vīrieši un aizdomās turētajam tas šķitis nepiedienīgi, tāpēc par to aizrādījis lietojot necenzētus vārdus. Tāpat viņš mēģinājis iesper Hanovam, taču tas nav izdevies. Vīrietis arī centies skaidrot Hanovam, lai tā neuzvedas.

Lai nodarījumu kvalificētu kā huligānismu ir jākonstatē, ka persona tīši vērsusies pret citiem sabiedrības locekļiem, paužot atklātu interešu nonievāšanu, nostādot tām pretī savas personiskas intereses, un, ka tas izpaudies kā personas publiski, skaidri un nepārprotami izteikta sabiedrības interešu nonievāšana, norāda policija lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu.

"Kaut arī incidents norisinājās tirdzniecības vietā, kas uzskatāma par sabiedrisku vietu, tomēr vīrieša agresīvā uzvedība un necenzēto vārdu lietošana bija vērsta konkrēti tikai pret vienu sabiedrības locekli, nevis pret sabiedrību kopumā, kas var tikt traktēts vienīgi kā administratīvs pārkāpums," teikts policijas lēmumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas