Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par šaušanu no automašīnas uz briežiem aizturētajam vīrietim bijusi ieroču glabāšanas atļauja

Vīrietim, kurš nedēļas nogalē Saldus novadā no automašīnas šāvis pa skrienošiem briežiem, bijusi ieroču glabāšanas atļauja.

Svētdien sociālajos tīklos izplatīts aculiecinieku videomateriāls, kur kāda persona Saldus novadā, Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils - Kuldīga - Saldus no braucošas automašīnas šauj uz meža dzīvniekiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

Policija izmeklēšanā noskaidroja iesaistītās personas un vakar par nelikumīgām medībām aizturēja vīrieti un izņēma ieročus. Vīrietim ir ieroču glabāšanas atļauja.

Par pārējo notikumā iesaistīto personu turpmāko statusu lems izmeklēšanas gaitā.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā un tiek veiktas procesuālās darbības notikušā pilnīgai apstākļu noskaidrošanai.

Notikušais pievērsis Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzmanību, kurš tviterī norādījis, ka šāda mežonība ir pelnījusi visbargāko likumā paredzēto sodu. Arī zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) norādījis, ka notikušajam uzmanību pievērsis Valsts meža dienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas