Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm piespriež gadu cietumā

Rīgas rajona tiesa uzņēmēju Vitu Taubi ir atzinusi par vainīgu apsūdzībās par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm un piespriedusi viņai gadu cietumā, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukta sieviete par krāpšanu nelielā apmērā, apkrāpjot kopumā 27 cietušos, lēma apstiprināt prokurores un apsūdzētās noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Apsūdzētā sieviete atzīta par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Tāpat apsūdzētā ir atzinusi cietušo pieteiktās kompensācijas 3790 eiro apmērā un apņēmusies tās atlīdzināt, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

2023.gada vasarā apsūdzētā savos profilos sociālo mediju platformās "Instagram" un "Facebook" ievietoja sludinājumus par bērnu nometņu un dažādu izklaides pasākumu organizēšanu.

Apsūdzētā noklusēja informāciju, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem viņai nav tiesību vadīt nometnes bērniem, tādējādi viņa apzinājusies, ka viņas piedāvājumos norādītais pakalpojums netiks sniegts piedāvātajā apjomā un kvalitātē un dalības atteikuma gadījumā iemaksātie naudas līdzekļi netiks atmaksāti.

Cietušie tikuši maldināti un, uzticoties apsūdzētās sniegtajai informācijai, uz apsūdzētās norādīto bankas kontu pārskaitīja samaksu par pakalpojumu, norādīts apsūdzībā.

Apsūdzētā, aizbildinoties ar dažādiem izdomātiem iemesliem, piedāvātos pakalpojumus sniedza daļēji vai nesniedza vispār un iegūtos naudas līdzekļus izlietoja pēc saviem ieskatiem.

Tāpat apsūdzētā sociālo mediju platformās ievietoja informāciju par iespēju iegādāties viņas rīcībā it kā esošas "Līvu akvaparka" ieejas biļetes, lai gan viņas rīcībā šādu ieejas biļešu nebija. Arī šajos gadījumos cietušie, būdami maldināti un uzticoties apsūdzētās sniegtajai informācijai, uz viņas norādīto bankas kontu pārskaitīja noteikto samaksu par biļetēm, bet tās nesaņēma.

Prokurores ieskatā, ar konkrētā soda veida un mēra piemērošanu apsūdzētajai tiks sasniegts Krimināllikumā definētais soda mērķis, proti, aizsargāt sabiedrības drošību, atjaunot taisnīgumu, sodīt vainīgo personu par izdarīto noziedzīgo nodarījumu, resocializēt sodīto personu, panākt, lai notiesātais un citas personas pildītu likumus un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Taube savulaik bijusi īpašniece vairākās firmās. Presē sieviete arī minēta kā realitātes šovu "zvaigzne".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas