Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināts (17:20) - Jauniešu izbēgšana no izolatora: Atstādināti četri policisti

Valsts policija izmeklē ceturtdien Ogres iecirknī piedzīvoto, kad divi par zādzību aizturēti 18 gadus veci jaunieši uzbrukuši policistam un izbēguši no izolatora, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Saistībā ar šo notikumu no amata pienākumu pildīšanas atstādināti četri policijas darbinieki, lasāms Valsts policijas Facebook kontā.

Abi jaunieši tika notverti neilgi pēc izbēgšanas un pret viņiem sākts kriminālprocess, taču vienlaikus iekšējā izmeklēšanā tiks izvērtēta policistu atbildība, jo, ja būtu bijušas ievērotas visas instrukcijas, šāda situācija nebūtu varējusi notikt, pauda policijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka ceturtdien ap plkst.20:20 no Ogres izolatora izbēga divi jaunieši, kuriem par zādzībām bija piemērots cietumsods. Uzbrukums notika brīdī, kad policists uzkopis telpas. Viņam nodarīti miesas bojājumi un abi jaunieši pameta izolatora telpas.

Uzreiz pēc bēgšanas Ogrē tika mobilizēti policijas spēki un tika noslēgta pilsēta, lai jaunieši nevarētu no tās izbraukt. Ap to pašu laiku viens no Ogres iecirkņa kriminālpolicijas darbiniekiem, kurš bija izgājis pastaigā pa pilsētu, jauniešus pamanīja uz ielas un vienu no abiem notvēra. Meklēšanas darbi turpinājās visu nakti un no rīta tika aizturēts arī otrs jaunietis – viņš slēpās kādā dzīvoklī Ogrē.

Pret jauniešiem uzsākts kriminālprocess par bēgšanu grupā no īslaicīgās aizturēšanas vietas, ja tā saistīta ar vardarbību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

Pašlaik zināms, ka izolatorā strādājošais policists nav rīkojies atbilstoši iekšējām instrukcijām, jo citādi bēgšana nebūtu bijusi iespējama. Visi bēgšanas apstākļi, kā arī izolatora novērošanas kameru ieraksti tiks vērtēti iekšējā izmeklēšanā.

Papildināts virsraksts un papildinātas pirmās divas rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas