Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Muitnieki pārtver vērienīgu kontrabandas cigarešu kravu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu Latvijā ievest kopumā 1 046 000 kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas divos kravas transportlīdzekļos speciāli izveidotās slēptuvēs, informē VID.

Sestdien, 27.jūnijā, Silenes muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušas kravas automašīnas Scania skenēšanu, kravas konteinera konstrukcijā konstatēja slēptuvi. Uz aizdomu pamata, ka iespējama nelikumīga akcīzes preču pārvietošana pāri Latvijas robežai, izmantojot kravas konteinera konstrukcijā izveidoto slēptuvi, transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātas fiziskās kontroles veikšanai. Pārbaudes gaitā tika atklāts, ka kravas konteinerā izveidota dubultā siena, kuru daļēji demontējot, tika konstatētas cigaretes.Kontroles rezultātā tika izņemtas 609 200 cigaretes Fest un 200 000 cigarešu Minsk ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 80 000 cigarešu Winston ar Krievijas akcīzes nodokļa markām; kopā - 889 200 cigarešu.Svētdien, 28.jūnijā, veicot kravas automašīnas DAF kontroli, Silenes muitas kontroles punkta amatpersonas tās puspiekabē konstatēja dubulto sienu, aiz kuras tika slēptas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Padziļinātās muitas kontroles rezultātā tika izņemti 150 000 gabali cigarešu Fest un 6800 gabali cigarešu Winston; kopā - 156 800 gabali cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.Par abiem konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu ir sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.Lietu materiāli nodoti VID Muitas policijas pārvaldei. 2015.gada 27. un 28.jūnijā VID Muitas policijas pārvaldē par minētajiem faktiem sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas par muitošanai pakļauto preču - 156 800 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām kontrabandu, ar ko radīts būtisks kaitējums, un Krimināllikuma 190.panta trešās daļas par muitošanai pakļauto preču - 889 200 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām kontrabandu lielā apmērā.Kriminālprocesos aizturētas divas personas, kuras atzītas par aizdomās turētām, un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Izņemtās cigaretes tiks nodotas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.Pirmstiesas izmeklēšanas turpinās, plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas