Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kriminālvajāšanai nodota lieta par slepkavību Jaungada naktī

31. augustā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Dobeles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa kriminālvajāšanas uzsākšanai Dobeles rajona prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par vīrieša slepkavību, kas tika izdarīta laika posmā no 2019. gada 31. decembra pulksten 22.00 līdz 2020. gada 1. janvāra pulksten 00.13 Dobeles novadā.

Aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu nozieguma izdarīšanas vietā tika aizturēts 1968. gadā dzimis vīrietis. 

VP ZRP Dobeles iecirknī 1. janvāra naktī tika saņemta informācija, ka Dobeles novada Bērzes pagastā ir izdarīta slepkavība. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki atrada 1945. gadā dzimuša vīrieša līķi ar vairākām cirstām brūcēm. Nozieguma vietā Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā tika aizturēts 1968. gadā dzimis vīrietis.

Likumsargi nekavējoties uzsāka izmeklēšanu, kuras laikā policisti noskaidroja, ka iesaistītās personas bija savstarpēji pazīstamas un slepkavība tika izdarīta kopīgas alkohola lietošanas laikā. Jau nākamajā dienā pēc aizturēšanas – 2. janvārī – 1968. gadā dzimušajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lai arī aizdomās turētais vīrietis joprojām savu vainu izdarītajā neatzīst, veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, tika iegūts pietiekošs pierādījumu kopums un šī gada 31. augustā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Dobeles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 117. panta otrās daļas par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas