Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils novadā agresīvs zaglis sadur policistu un vēl vienu cilvēku

Valsts policija saņēma informāciju no Naujenes pagasta iedzīvotājiem, ka viņu pagalmā, iespējams, uzlaužot mājas pagrabu, nezināms vīrietis ir nozadzis velosipēdu. Ierodoties noradītajā adresē, likumsargi noskaidroja iespējamo zagļa pārvietošanās virzienu un netālu no notikuma vietas vīrieti arī panāca un aizturēja. Pirms tam ļaundaris bijaa paguvis uzbrukt un sadurt vietējo iedzīvotāju, bet aizturēšanas laikā sadūra arī vienu no policistiem. Abu cietušo dzīvībai briesmas nedraud.

Ceturtdien naktī Valsts policijas (VP) Daugavpils iecirknis saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka nezināms vīrietis, iekļūstot daudzīvokļu mājas pagrabtelpā, nozadzis velosipēdu, pēc tam ar zagto transportlīdzekli aizbraucis nezināmā virzienā. Policistiem ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka zaglis uzdarbojies arī stāvlaukumā - vairākām automašīnām bija izsisti stikli, nozagtas dažādas mantas.

Vadoties pēc aculiecinieku sniegtās informācijas, policijas ekipāža devās meklēt pārkāpēju un drīz to arī panāca.

Bēgot no policijas, vīrietis nodarījis nopietnus miesas bojājumus – vairakkārt iedūris ar nazi kādam iedzīvotājam, kurš, gribot palīdzēt varas pārstāvjiem noķert likumpārkāpēju, pats mēģinājis viņu aizturēt. Pēc mirkļa ļaundaris tika panākts un aizturēts, taču aizturēšanas laikā viņš vairākkārt sadūra arī policistu.

Gan vietējais iedzīvotājs, gan arī likumsargs tika nogādāti slimnīcā. Viņu dzīvība nav apdraudēta.

Aizturētais ir kāds 1993. gadā dzimis vīrietis, kurš aizdomās par automašīnu apzagšanu tika aizturēts jau aizvadītajā nedēļā. Vīrietis ir vairākkārt tiesāts. Šobrīd policisti turpina iepriekš minēto kriminālprocesu izmeklēšanu, savukārt tiesa tuvākajā laikā lems par apcietinājuma piemērošanu.

Pašlaik vīrietim draud kriminālatbildība gan par iepriekš minētām 14 zādzībām, gan arī par zādzībām no transportlīdzekļiem, kas bija izdarītas ceturtdien Naujenes pagastā, velosipēda zādzību, par miesas bojājumu nodarīšanu iedzīvotājam, kā arī par uzbrukumu un miesas bojājumu nodarīšanu varas pārstāvim.

Daugavpils iecirkņa darbinieki pateicas iedzīvotājiem par atbalstu ļaundara aizturēšanā, taču aicina līdzcilvēkus ziņot likumsargiem par iespējamajiem likumpārkāpumiem, nevis patstāvīgi mēģināt aizturēt noziedzniekus, jo šāda rīcība var apdraudēt dzīvību.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka policistu tiesības lietot ieroci ir pārāk sašaurinātas. Kā ir, vai kāds policists var pastāstīt?
elementāri
e
Latvijas tiesu sistēmas klasika: kamēr recidīvists kādu nenodurs, tikmēr vazāsies ar nazi apkārt uz brīvām kājām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas