Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 57 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 57 kūlas ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvā informācija.

Madonas novada Dzelzavas pagastā ceturtdien kūla degusi 22 000 kvadrātmetru platībā, savukārt Kuldīgas novada Rendas pagastā ugunsgrēks nopostījis pērno zāli 5000 kvadrātmetru platībā un arī jaunaudzi 5000 kvadrātmetru platībā.

Kapteiņu ielā Rīgā deguši meldri un krūmi 15 000 kvadrātmetru platībā, informēja Vetere.

Kopumā šogad visā valstī reģistrēts 371 pērnās zāles dedzināšanas gadījums.

Ugunsnelaimēs cietušo pagājušajā diennaktī nav.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus Lieldienu brīvdienās neaizmirst par ugunsdrošību un nededzināt kūlu.

Kā norāda ugunsdzēsēji, kūlas dedzināšana ir tīša, ļaunprātīga rīcība, kas ne vien nodara kaitējumu dabai, bojājot augsni un sadedzinot dzīvās radības, bet arī apdraud pašus dedzinātājus, apkārtējos cilvēkus un viņu īpašumus. Kūlas dedzināšana ir aizliegta, turklāt tā ir arī bīstama gan īpašumam, gan apkārtējiem, jo šādu degšanu ir grūti kontrolēt un tā var strauji pāraugt nozīmīgā ugunsnelaimē ar bēdīgām sekām.

Lieldienu brīvdienās nedrīkst aizmirst par elementāru piesardzību, arī kurinot ugunskurus un grilus, atgādina VUGD. Jāparūpējas par to, lai atklātas liesmas tuvumā nebūtu viegli degoši priekšmeti un lai ugunskura vieta būtu attiecīgi norobežota, novēršot pēkšņu uguns izplatīšanos.

Par kūlas dedzināšanu fiziskām personām draud naudas sods no 200 līdz 500 latiem vai pat administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm. To nosaka Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.pants "Ugunsdrošības prasību pārkāpšana", kurā paredzēta atbildība arī tieši par kūlas dedzināšanu. Par šajā pantā minētajiem pārkāpumiem iedzīvotājus var sodīt gan policija, gan arī ugunsdzēsēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas