Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Aizdomās par velosipēdu zādzībām aizturēti trīs vīrieši

Par Ķīpsalā izdarītām velosipēdu zādzībām aizturēti trīs vīrieši, informē Valsts policija.

9. maijā Rīgā, Āzenes ielā pie tirdzniecības centra tika nozagts 1200 eiro vērts velosipēds. Videonovērošanas kameru ierakstos bija redzams, ka zādzību izdarījuši divi vīrieši. Viņi sabojājuši divriteņa drošības trosi, viens no viņiem ar zagto velosipēdu aizbraucis, bet otrs no nozieguma vietas devies prom ar kājām.

Policisti noskaidroja, ka zādzību, iespējams, izdarījuši 1992. un 1980. gadā dzimuši vīrieši. 30. maijā Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti vecāko no viņiem aizturēja Rīgas centrā, Abrenes ielā. Aizturētais jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem un bija izsludināts meklēšanā. Šajā pašā datumā Imantā tika aizturēts arī otrs iespējamais ļaundaris, kurš iepriekš nav sodīts.

Šī gan nav vienīgā velosipēda zādzība, kas pēdējā laikā izdarīta Ķīpsalā. 30. maijā Rīgas reģiona kriminālpolicistiem aizdomās par citu Āzenes ielā izdarītu velosipēda zādzību izdevās aizturēt 1981. gadā dzimušu vīrieti.

Policisti netālu no Rīgas Centrāltirgus pamanīja vīrieti, kurš, iespējams, būdams narkotiku vai citu apreibinošo vielu ietekmē, pa ielu stumj velosipēdu. Likumsargi nolēma pārbaudīt, vai velosipēds atrodas meklēšanā un viņu aizdomas apstiprinājās. Izrādījās, ka velosipēds nozagts 22. maijā Āzenes ielā.

Aizturētais 1981. gadā dzimušais vīrietis atzina, ka zagto divriteni esot plānojis pārdot kādā no lombardiem.

Ņemot vērā, ka vīrietim vēl nebija beidzies par iepriekš izdarītu zādzību noteiktais pārbaudes laiks, viņš ar tiesas lēmumu apcietināts.

Saistībā ar abām Ķīpsalā izdarītajām zādzībām uzsākti kriminālprocesi. Par šādiem noziegumiem likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas