Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tehnoloģiju konkurss “Ventspils IT izaicinājums 2022” eksperimentē un aicina uz VIZIUM

Jau septīto gadu Ventspils Digitālais centrs organizē starptautisku konkursu “Ventspils IT izaicinājums 2022”, kas skolēniem kļuvis par labu tradīciju un gaidītu notikumu rudenī.

Šogad konkurss būs bagāts ar dažādiem interesantiem pārbaudījumiem, kuros skolēniem no 1. līdz 12. klasei būs iespēja pierādīt savas spējas un zināšanas starptautiskā, Baltijas valstu, mērogā un cīnīties par ievērojamu naudas balvu fondu – turpat 13 000 EUR. IT izaicinājums ir lieliska pieredze un iespēja skolēniem ne tikai laimēt vērtīgas balvas, bet arī iepazīt jauniešus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī doties uz konkursa finālu, kas norisināsies Ventspilī.

Konkursa mērķis ir dot iespēju skolēniem pielietot tehnoloģijas dažādās dzīves situācijās, kā arī parādīt savas zināšanas un atjautību dažādu problēmu risināšanā un uzdevumu izpildīšanā ar tehnoloģiju palīdzību.

Iedvesmojoties no jaunā zinātnes centra VIZIUM atklāšanas, šogad par konkursa galveno tēmu ir izvēlēti eksperimenti, šī gada konkursam dodot nosaukumu – “Ventspils IT izaicinājums” eksperimentē. Mūsdienās skolēni tiek arvien vairāki iesaistīti zināšanu apguves procesā eksperimentējot, pašiem nonākot pie secinājumiem. Šāds atklāšanas process nonāk pie jaunām zināšanām, veicina kritiskās domāšanas, radošās, sadarbības, lēmumu pieņemšanas, digitālās un citas prasmes. Tāpēc šogad eksperimentēsim!

Kas var būt labāka konkursa mājvieta eksperimentiem, kā zinātnes centrs VIZIUM, kur ikdienā skolēniem un jauniešiem ir iespēja eksperimentēt un vērot zinātnes šovus. Šogad centrālā konkursa norises vieta būs VIZIUM, kur notiks gan uzdevumu veikšana, gan apbalvošana, gan citi pārsteigumi skolēniem.

Publicitātes foto.

Kā ierasts, vērtīgas balvas saņems ne tikai godalgoto vietu dalībnieku komandas, bet arī aktīvākās skolas, no kurām kopsummā būs piedalījušās vislielākais skaits komandu. Tāpat tiks organizēts konkurss konkursā īpaši skolotājiem.

Konkurss tiek organizēts divās kārtās un konkursa tēmas gadu no gada atšķiras. Pēdējos divus gadus konkurss, saglabājot sākotnējo ideju, ir noticis pilnībā attālināti, taču šogad konkursa organizatori ir izvirzījuši mērķi atkal nodrošināt konkursa fināla kārtas norisi klātienē Ventspilī, sniedzot konkursa dalībniekiem iespēju 2 dienu garumā iepazīt pilsētu.

Pirmajā kārtā skolēniem jāpiereģistrē sava komanda mājas lapā www.ventspilsitc.lv, jāizpilda savas vecuma grupas uzdevums un jāiesniedz tas līdz  13. novembrim. Savukārt uz finālu, kas norisināsies Ventspilī, tiks aicinātas kopumā 46 komandas, kurām pirmās kārtas uzdevumu izpildē būs veicies vislabāk.  

Fināls Ventspilī A grupai (1. – 3. klase) notiks no 8 līdz 9. decembrim, savukārt pārējām grupām, B (4. – 6. klase), C (7. -9. klase) un D (10. – 1. klase), no 7. līdz 9. decembrim.

Finālistiem konkursa organizētāji būs sagatavojuši veselu viesmīlības paku, nodrošinot naktsmītnes, gardas maltītes, VIZIUM apmeklējumu, ekskursijas un izklaides pasākumus, kā arī kompensēs transporta izdevumus!

Kopš konkursa sākuma 2016. gadā IT virziens ir attīstījies. Tehnoloģijas tiek apgūtas, un par tām tiek domāts kontekstā ar visu citu apkārt notiekošo straujiem soļiem, tehnoloģijas caurvij visas mācību tēmas un dzīves jomas. Skolā mācību procesa ietvaros tiek savienoti mācību priekšmeti, tehnoloģiju pratība ir kļuvusi par jauno pamatprasmi līdzās lasīšanai, rakstīšanai un matemātikai. Arvien vairāk attīstās STEM, kur tehnoloģiju prasmes ir nozīmīga sastāvdaļa.

Sīkāku informāciju par konkursa norisi iespējams atrast konkursa mājaslapā: www.ventspilsitc.com, kā arī sociālajos tīklos Instagram @ventspilsitchallenge un Facebook @ventspilsitc. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām rakstīt uz e-pastu: [email protected].

Konkursu organizē Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar uzticamiem partneriem un informatīvajiem atbalstītājiem: ar Ventspils Augstskolu, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes “Zinātnes un izglītības inovāciju centru”, Kosmosa izziņas centru Cēsīs, Daugavpils Inovāciju centru, “Network of innovative informal education for youth (INPUT)”, “Information Technology Foundation for Education (HITSA)”, izglītības organizācija "MTÜ Nuti-Võlur”, IT Izglītības fondu – Start(IT), Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA), Skola2030, nodibinājumu “Iespējamā misija”. Tehnoloģiju konkurss “Ventspils IT izaicinājums” notiek pateicoties Ventspils valstspilsētas  pašvaldības atbalstam.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti