Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Svinīgi svētku tērpi – dress code skaidrojumi

Gada noslēgums ir laiks, kad arvien biežāk un regulārāk apmeklējam dažādus pasākumus, koncertus un saviesīgus notikumus. Dodoties uz tiem, svarīgi ievērot ģērbšanās etiķeti jeb dress code. Lai pasākuma apmeklējums un gatavošanās tam noritētu veiksmīgi, būtiski zināt vairākas nianses par noteikumiem, ko paredz katrs no ģērbšanās etiķetes veidiem jeb dress code. Lasi tālāk un uzzini, kāds svētku apģērbs nepieciešams, ja saņem ielūgumu ar norādi par vēlamo dress code!

White Tie – balta kaklasaite

Pats formālākais no vakara apģērbu veidiem, ko tik bieži nemaz negadās sastapt. White Tie varētu tikt pieprasīts, dodoties uz oficiālām pieņemšanām, diplomātiskiem pasākumiem un citiem ievērojamiem vakara notikumiem. Ja kādreiz dosies uz Britu karaļnamu, tad zini, ka ierasties nepieciešams tieši White Tie dress code.

Sievietēm: garas vakarkleitas, garie cimdi un šalle (ja ir atkailināti pleci), greznas rotas un vakara frizūra ar savāktiem matiem.

Vīriešiem: fraka, balta vai melna veste, uzvalka krekls ar iestīvinātu apkaklīti, balts tauriņš, lakādas kurpes, melnas zeķes.

Black Tie – melna kaklasaite

Black Tie dress kods ir vidēji formāls vakara tērps, ko bieži vien var sastapt kāzās, teātra vai operas pirmizrādēs un citos saviesīgos vakara pasākumos. Black Tie Optional (melna kaklasaite pēc izvēles) pieļauj dažas atkāpes – var neievērot pilnīgi visus noteikumus.

Sievietēm: gara vakarkleita, pieļaujams arī divdaļīgi svētku tērpi un kokteiļkleita vismaz līdz celim. Lieliski iederas mazā, melnā kleitiņa. Pleciem jābūt nosegtiem.

Vīriešiem: balts krekls, smokings tumšā krāsā, melns tauriņš, veste, ādas kurpes, tumšas zeķes.

Formal Attire – formāls vakara pasākums

Formāls vakara pasākums, piemēram, svinīga pieņemšana, balvu pasniegšanas ceremonija, īpašas vakariņas vai cits līdzīgs pasākums.

Sievietēm: gara kleita, kokteiļkleita, bikškostīms vai svārki ar žaketi. Neuzkrītošas rotas, slēgti apavi.

Vīriešiem: smokings vai tumši vīriešu uzvalki ar kaklasaiti.

Cocktail Attire – kokteiļvakars

Kokteiļvakars ir saviesīgs pasākums, kas pieļauj brīvāku ģērbšanās stilu. Sastopams korporatīvajos pasākumos un īpašās vakariņās.

Sievietēm: kokteiļkleitas. Neuzkrītošas rotas, slēgti apavi.

Vīriešiem: tumšs uzvalks.

Business Casual – brīvais biznesa stils

Lietišķais ikdienas apģērbs, ko ierasts vilkt uz ofisu vai darba tikšanos.

Sievietēm: žaketes vai kostīmi, kleita, zeķubikses, labi iederas arī baltas blūzes.

Vīriešiem: krekls, polo krekls, kaklasaite nav obligāta.

A5 (after five) – pēc pieciem

Jebkāda veida pasākums, kas tiek organizēts pēc 17.00. Dress code līdzīgs kā kokteiļvakaram.

Sievietēm: kokteiļkleita vai svinīgs kostīms. Neuzkrītošas rotas.

Vīriešiem: uzvalks.

Smart Casual – brīvais stils

Vienkāršs, brīvs apģērbs, pieļaujami džinsi un vasarā ierašanās bez zeķēm. Īpaši norādījumi apģērba izvēlē nav izceļami, svarīgi ievērot to, ka nebūtu vēlams ierasties svētku tērpā.

Svētku tērpi svarīgiem notikumiem

Dodoties uz pasākumu, atceries ievērot vēlamā apģērba norādes. Tā ne tikai izrādīsi cieņu pasākuma rīkotājiem, bet arī pats jutīsies ērtāk, jo iekļausies kopējā pasākuma stilā un atmosfērā. Pieļaujamās atkāpes – vari ģērbties svinīgāk nekā norādīts etiķetē, taču nepārcenties!

Ja svētku tērpi vēl nav sagādāti, ieskaties Andelemandele.lv, kur atradīsi piemērotu apģērbu gan sev, gan savai otrajai pusītei, lai abi varat doties uz pasākumu atbilstoši dress code!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti