Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Studio tipa dzīvokļa interjers – pieci padomi, kā to uzlabot

Lai studio tipa dzīvoklis vienlaicīgi būtu gan skaists, gan funkcionāls, var nākties krietni palauzīt galvu. Nelielais kvadrātmetru skaits, atvērtais plānojums un citi faktori nāk komplektā ar dažādiem izaicinājumiem. Taču, ja ņemsi vērā šajā rakstā minētos padomus, Tava studio tipa dzīvokļa interjers būs lielisks ikvienā aspektā!

Padoms #1: sadali dzīvokli vairākās zonās

Galvenā studio tipa dzīvokļu iezīme – dzīvojamā istaba, guļamistaba un virtuve tajos ir apvienota, un nereti atsevišķi nav nodalīts arī koridors. Šāds risinājums ļauj telpu vizuāli padarīt plašāku, taču sienu trūkums liek meklēt oriģinālus veidus, kā dzīvokli sadalīt atsevišķās zonās. Tas ir īpaši svarīgi, ja mājoklī Tu ne tikai dzīvo, bet arī strādā, citādi, piemēram, studio tipa virtuve kādā brīdī var kļūt par ofisu, guļamistabu un vietu gatavošanai, pilnībā nojaucot privātās dzīves un darba robežas.

Viens no efektīvākajiem risinājumiem ir liels viesistabas paklājs, kas telpai uzreiz piešķir mājīguma sajūtu. Izvēloties paklāja izmēru, noteikti pārliecinies, vai tas nebūs pārāk tuvu virtuves zonai. Lielisku rezultātu (tiesa, ar nedaudz lielākām pūlēm) iespējams panākt ar stikla sienas vai dažādos toņos nokrāsotu sienu palīdzību.

Padoms #2: sienām izmanto gaišus toņus, bet nebaidies no kontrasta sienas

Tumšas krāsas telpu vizuāli samazina, tāpēc studio tipa dzīvoklī sienām izvēlies pēc iespējas gaišākus toņus. Ja sienas vēlies atšķirīgas, labāk izmanto līdzīgus, nevis asi kontrastējošus toņus. Vēl viens risinājums – vienā no zonām izveidot kontrasta sienu (piemēru vari redzēt nedaudz augstāk esošajā attēlā).

Padoms #3: izvēlies vertikālo jeb sienas gultu

Studio tipa dzīvokļa interjers nereti cieš no vietas trūkuma, un viens no lielākajiem platības zagļiem ir gulta. Piemēram, ja dzīvokļa platība ir 35 kvadrātmetri, bet gultas izmērs – 180 x 200 centimetri, tā aizņem vairāk nekā 10% no mājokļa kvadratūras.

Risinājums – vertikālā gulta, kura laikā, kad to neizmanto, atrodas pie sienas. Pieejami arī modeļi, kurus iespējams dažu sekunžu laikā pārveidot par dīvānu. Interjera dizains mazam dzīvoklim no šāda risinājuma tikai iegūs, jo istaba dienas laikā būs krietni plašāka, un to būs ērtāk kopt.

Padoms #4: studio tipa dzīvokļa interjers daudz iegūst no spoguļiem

Spoguļi atstaro gaismu, tāpēc tie vizuāli paplašina telpu un padara to gaišāku. Ietaupīt vietu palīdz pie sienas stiprināmi spoguļi, taču eleganci telpai piešķirs spogulis ar statīvu. Papildu efektam vari izvēlies skapi, kura durvīs ir iestiprināti spoguļi. Šāds risinājums ir īpaši ērts koridorā, jo vienmēr varēsi saposties pirms došanās ārpus mājokļa, turklāt šī telpa mēdz būt visai tumša un neliela.

Padoms #5: iegādājies mēbeles ar paaugstinātām kājām

Dīvāni, kumodes un citas mēbeles, kurām ir paaugstinātas kājas, rada ilūziju, ka zem tām ir daudz vietas, telpu vizuāli paplašinot. Arī grīdu tīrīšana šādā telpā ir vienkāršāka, jo zem mēbelēm vari ērti piekļūt ar putekļsūcēju un mazgājamo birsti, un arī putekļsūcējs–robots efektīvāk spēs atbrīvot telpu no putekļiem. Turklāt, ja mēbeļu apakšējā daļa atrodas pietiekami augstu no grīdas, zem tām vari novietot kastes mantu uzglabāšanai.

Studio tipa dzīvokļa interjers un tā knifi apgūti, bet varbūt vēlies smelties idejas guļamistabas iekārtošanai? Dodies uz VIZIA blogu – tur nupat publicēts raksts Guļamistabas dizains: 15 atšķirīgi stili!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti