Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Sinupret cīņā ar sinusa iekaisumu: efektivitāte un lietošanas rokasgrāmata

Saaukstēšanās un vīrusu laiks visbiežāk asociējas ar nogurumu un nespēku, kakla un galvas sāpēm, nereti arī klepu, kas īpaši nomoka tieši naktīs. Taču viens no pirmajiem saslimšanas simptomiem bieži vien ir iesnas. Vīrusu izraisīts deguna un blakusdobumu iekaisums ir viens no biežākajiem saaukstēšanās simptomiem. Taču, neskatoties uz to, ka iesnas reti izraisa nopietnas komplikācijas, to ārstēšanu svarīgi uzsākt jau uzreiz.

Lai mazinātu iesnu radīto diskomfortu – aizliktu vai tekošu degunu, šķaudīšanu, apgrūtinātu elpošanu un nereti arī nepatīkamas galvassāpes, talkā nāk aptiekās pieejamie medikamenti. Savlaicīgi uzsākot  ārstēšanu, ievērojot miera režīmu, uzturā lietojot pietiekami daudz šķidrumu un imunitāti stiprinošus līdzekļus, iesnas iespējams veiksmīgi izārstēt aptuveni nedēļas laikā, mazinot komplikāciju risku.

Aptiekās pieejami gan deguna aerosoli aizlikuma mazināšanai, gan ārstnieciskie medikamenti nopietnākiem gadījumiem, taču dabīgs, vienlaikus efektīvs līdzeklis cīņai ar sinusīta iekaisumu ir Sinupret augu valsts izcelsmes medikamenti. Kā iesnu gadījumā palīdz Sinupret un kā to pareizi lietot – par to raksta turpinājumā!

Kāpēc slimojam ar iesnām?

Lai gan sarunvalodā lietojam terminu ‘iesnas’ vai ‘deguna iekaisums’, tomēr medicīniski pareizais termins ir ‘rinosinusīts’. Tas nozīmē, ka vīrusa vai saaukstēšanās izraisītu iesnu gadījumā vienlaikus novēro gan deguna dobuma (rinīta), gan blakusdobumu (sinusa) gļotādas iekaisumu.

Ar iesnām varam saslimt saaukstējoties, piemēram, vēsā, mitrā laikā nosalstot kājām, pēc ilgstošas fiziskās vai emocionālās pārslodzes vai, tieši otrādi – mazkustīga, neaktīva dzīvesveida rezultātā, ēdot uzturvielām nabadzīgu pārtiku utml. Šādā gadījumā imunitāte jau ir novājināta un kādreiz iegūts, organismā snaudošs vīruss sāk aktivizēties. Tie arī ir tie gadījumi, kad šķiet – saslimu neizejot no mājas.

Savukārt ar vīrusu izraisītām iesnām saslimstam nonākot kontaktā ar citu inficēto, vīrusam izplatoties gaisa pilienu ceļā. Tāpēc nevajadzētu aizmirst to, ka aktīvajā vīrusu periodā jāievēro piesardzība publiskās vietās, regulāri jāmazgā rokas un vēlams uzņemt imunitāti stiprinošus līdzekļus.

Retos gadījumos var novērot arī augšējo elpceļu vīrusu izraisītas komplikācijas, kad slimības norise ir smagāka un ilgāka un paša spēkiem vairs galā netikt. Tā piemēram, strutaina deguna blakusdobumu iekaisuma gadījumā nepieciešams doties pie kakla, ausu un deguna ārsta jeb otolaringologa (LOR), kas lems par antibiotiku terapiju un īpaši smagos gadījumos – pat par ķirurģisku iejaukšanos.

Nereti iesnām var būt arī alerģisks raksturs. Ja ģimenes ārstam ir aizdomas par alerģiskām iesnām, tad sākotnēji jādodas pie alergologa, kas palīdzēs noteikt alerģijas izraisītāju. Alerģisku iesnu gadījumā ārstēšana atšķiras un simptomu mazināšanai nepieciešams lietot tieši alerģiskām iesnām paredzētus medikamentus.

Iesnas bērniem

Iesnas zīdaiņiem un bērniem, īpaši bērnu dārza vecumā, ir bieži izplatīta saslimšana. Tomēr zīdaiņiem tā noris grūtāk, jo mazuļiem elpošana caur muti ir apgrūtināta. Vecākiem jāatceras, ka zīdaiņiem un bērniem lielākā daļa aptiekās pieejamie deguna aizlikumu un iesnu simptomus mazinošie medikamenti nav piemēroti, tāpēc par atbilstošāko ārstēšanu obligāti nepieciešams konsultēties ar ārstu.

Pirmajai palīdzībai ir vērts iegādāties kādu no zīdaiņiem un bērniem paredzētajiem deguna aerosoliem, kuru sastāvā ir izotonisks, sterils jūras ūdens, kas palīdzēs mitrināt bērna deguna gļotādu un mazinās deguna aizlikumu.

Kad un kā palīdz Sinupret?

Sinupret ir augu izcelsmes sekretolītisks jeb sekrētu sašķidrinošs līdzeklis, ko var lietot akūtu un hronisku elpceļu un deguna blakusdobumu iekaisuma gadījumā, kā arī kā papildu līdzekli antibakteriālās terapijas laikā.

Sinupret ir Vācu ražotāja Bionorica zīmola preparāti, kas klasificēti kā bezrecepšu medikamenti. Tas nozīmē, ka Sinupret preparāti ir izgājuši visus protokoliem atbilstošos klīniskos pētījumus un ir pierādīts, ka lietojot Sinupret medikamentus, iesnu radītie simptomi mazinās, slimības gaita ir vieglāka un retāk attīstās bakteriālā iekaisuma komplikācijas.

Sinupret sastāvā ir 5 augi, kas satur bioflavonīdus: genciānas sakņu pulveris, gaiļbiksīšu ziedu pulveris, skābenes lakstu pulveris, melnā plūškoka ziedu un verbēnas lakstu pulveris. Sinupret sastāvā esošie bioflavonīdi stimulē hlora jonu izdalīšanos. Hlora jonu starpšūnu pārvietošanās sekmē elpceļu gļotādas pašattīrīšanās procesus, jeb sekrēta izvadi no blakusdobuma.

Ja hlora jonu starpšūnu transports ir traucēts, kas notiek vīrusu, baktēriju vai citu patogēnu ietekmē, elpceļu gļotādas pašattīrīšanās process arī tiek traucēts, līdz ar to deguna sekrēts kļūst biezāks un rodas deguna aizlikums. 

Sinupret lietošana

Sinupret medikamentiem nav novērotas nekādas blakusparādības, tāpēc tas ir efektīvs un drošs līdzeklis, kas jau no pirmajām slimības dienām palīdzēs mazināt iesnu simptomus. Sinupret nevajadzētu lietot ilgāk kā 7–14 dienas. Ja simptomi saglabājas ilgāk par 7–14 dienām, pastiprinās vai periodiski atkārtojas, kā arī tad, ja parādās drudzis, elpas trūkums vai strutainas krēpas, nepieciešams sazināties ar savu ģimenes ārstu. Kā norāda ražotājs, Sinupret bērniem drīkst lietot tikai no 2 gadu vecuma. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.

Aptiekās pieejamas Sinupret tabletes un Sinupret pilieni: 

  • Sinupret Forte apvalkotās tabletes ir augu valsts izcelsmes medikamenti, ko lieto biezu gļotu šķīdināšanai un kā papildu līdzekli akūta deguna blakusdobumu iekaisuma vai hroniska sinusīta saasinājuma gadījumā. Šie medikamenti paredzēti lietošanai pieaugušajiem un bērniem no 12 gadu vecuma. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.
  • Sinupret pilieni ir paredzēti akūtu un hronisku deguna blakusdobumu iekaisumu un akūtu un hroniski elpceļu iekaisumu ārstēšanai, kā ar kā papildu līdzeklis antibakteriālās terapijas laikā. Sinupret pilieni paredzēti lietošanai arī bērniem no 2 gadu vecuma. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.
  • Sinupret Ekstrakts satur 4 reizes augstāku aktīvo augu koncentrāciju. Sinupret Ekstrakts paredzēts akūta, nekomplicēta deguna blakusdobumu iekaisuma ārstēšanai pieaugušajiem no 18 gadu vecuma. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita!
ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

Visu iesnu mazināšanai iegādājies InternetAptieka.lv!

Sinupret medikamentus ātri, ērti un izdevīgi iegādājies tiešsaistes aptiekā InternetAptieka.lv! Ja tev nepieciešama farmaceita konsultācija, InternetAptieka.lv piedāvā to saņem attālināti, izmantojot mājas lapas platformu, Whatsapp lietotni vai sazinoties ar mums telefoniski. Parūpējies par savu un savu tuvinieku veselību kopā ar InternetAptieka.lv!

Reklāmraksts -Reklāmdevējs SIA Panpharmacy

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti