Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SIA “MONO” izsludina viena miljona EUR atlīdzību par M. Bunkus slepkavības atklāšanu

SIA “MONO” uzskata un ir pārliecināta, ka pēdējās dienās publiskajā telpā vairāku amatpersonu pausto apgalvojumu par “MONO” grupas uzņēmumu līdzīpašnieka Mihaila Uļmana iespējamo iesaisti maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavībā patiesais mērķis ir “MONO” biznesa mērķtiecīga graušana vai pretlikumīga pārņemšana.

Diemžēl tiek ignorēta M. Uļmana nevainīguma prezumpcija un aizturētajam nav iespējas sevi aizstāvēt, jo likums liedz publiski komentēt izmeklēšanas gaitu. Tikmēr plašsaziņas līdzekļos bez mazākās kritikas tiek tiražēti atsevišķu negodprātīgu valsts amatpersonu nopludināti informācijas fragmenti un pārsvarā tiek atspoguļoti tikai vienpusēji viedokļi.

Vēlamies norādīt, ka šāda valsts amatpersonu rīcība ir pretrunā Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvai (ES) 2016/343, kas nostiprina konkrētus nevainīguma prezumpcijas aspektus (spēkā no 2016. gada 31. marta), no kuras izriet, ka amatpersonai nav tiesības, līdz galīgā tiesas sprieduma spēkā stāšanās brīdim, apgalvot, ka persona ir vainīga noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. Direktīvas 4. panta 1. punkts nosaka, ka dalībvalsts veic nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka tik ilgi, kamēr nav pierādīta aizdomās turētā vai apsūdzētā vaina saskaņā ar tiesību aktiem, publisko iestāžu paziņojumos un tiesas nolēmumos, ar kuriem netiek noteikts personas vainīgums, šī persona netiek minēta kā vainīga. Minētais regulējums ir iekļauts Kriminālprocesa likuma 19. pantā. Šī norma ir attiecināma uz jebkuru augstu valsts amatpersonu, piemēram, izmeklēšanas iestādes augstām amatpersonām, ministriem kā arī, ministriju augstām amatpersonām, kuru amata pienākumi un kompetences joma ir salīdzinoši tuva krimināltiesiskajai jomai un tās procesiem.

Diemžēl burtiski jau nākamajā dienā pēc M. Uļmana aizturēšanas publiski izskanēja apgalvojumi, ar kuriem viņš faktiski tiek pasludināts par personu, kuras vaina ir pierādīta un nevar tikt apšaubīta – publiski tiek veidots negatīvs sabiedrības viedoklis. Viss notiekošais rada pamatotas bažas par reiderismu, kura mērķis ir pretlikumīgi pārņemt “MONO” biznesu.

“MONO” ir zināmi fakti, kas liecina par reiderisma pazīmēm. Šobrīd šie fakti tiek apkopoti un tuvākajā laikā tiks iesniegti kompetentajām iestādēm.

Esam pārliecināti, ka izmeklēšanas rezultātā patiesība uzvarēs un noziegums tiks atklāts. Šajā laikā mums visiem – gan uzņēmējiem un uzņēmumu darbiniekiem, gan Latvijas valstij ir svarīgi nodrošināt, lai vieglprātīgi un bezjēdzīgi netiktu iznīcināts vairākus gadu desmitus veidotais bizness. SIA “MONO” sadarbojas ar izmeklēšanas iestādēm un pieliek visas pūles patieso apstākļu noskaidrošanai.

Īpaši vēlamies uzsvērt, ka M. Uļmanam nav bijis tiešs konflikts ar M. Bunkus. Visas civillietas, kas bija saistītas ar M. Uļmanam daļēji piederošā uzņēmuma “Rego Trade” maksātnespēju tika risinātas tikai un vienīgi tiesiskā ceļā. Turklāt, jau pirms M. Bunkus slepkavības uzsākto civillietu izskatīšana bija noslēgusies par labu M. Uļmanam un spriedumi stājās spēkā par labu M. Uļmanam. Līdz nozieguma izdarīšanas dienai pret M. Bunkus daļa no tiesvedībām bija pabeigta. Divas citas tiesvedības bija tādā procesa stadijā, kad M. Bunkus vairs nevarēja būtiski ietekmēt tiesvedības gaitu un uz to brīdi M. Bunkus jau bija izteicis tiesai visus iespējamos argumentus, pieņēmumus un lūgumus. 

Ņemot vērā notiekošo, aicinām tiesībsargājošās un citas valsts iestādes, amatpersonas un medijus atturēties no pāragriem secinājumiem un nepamatotiem izteikumiem, kas var kalpot par labu reideru interesēm. Pašreizējā situācijā mums visiem ir svarīgi rīkoties atbildīgi, lai nepamatoti netiktu sagrauti stabili uzņēmumi, kuros strādā simtiem cilvēku, valstij tiek maksāti nodokļi un tiek labvēlīgi sekmēta Latvijas valsts ekonomika.

“MONO” izsludina viena miljona EUR atlīdzību par M. Bunkus slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju atklāšanu! Gadījumā, ja Jūsu rīcībā ir jebkāda cita noderīga informācija par M. Bunkus slepkavības apstākļiem, lūdzam nosūtīt informāciju uz “MONO” e-pasta adresi [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti