Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Septiņi pulciņi bērniem un citas idejas ārpusskolas nodarbībām jaunajā mācību sezonā

Interešu izglītība un pulciņi bērniem ir lielisks veids, kā attīstīt bērna prasmes, pašapziņu un iespēju iegūt jaunus draugus. Lūk, pāris nodarbību varianti, ko piedāvāt savam skolēnam, ja vēl nav pārliecības, kurā virzienā jauno censoni virzīt!

Ideja #1: teātra pulciņš

Ja bērns jau kopš mazotnes izteiksmīgi pauž savas emocijas, ir labs stāstnieks un nebaidās uzstāties publikas priekšā, dramaturģijas pulciņi bērniem var būt īstā vieta. Teātra nodarbības ir labs veids, kā nostiprināt bērna pašpārliecinātību, uzlabot valodas un runas prasmes, kā arī radošo domāšanu. Tas var būt vietējais skolas teātra pulciņš vai nopietnāka teātra studija tiem, kuri sapņo kļūt par aktieri vai skatuves mākslinieku.

Ideja #2: mūzikas skola

Vai bērnam ir tuva mūzika, patīk dziedāt savā nodabā vai sist ritmu uz visām virsmām? Iespējams, pienācis laiks uzsākt gaitas mūzikas skolā! Mūzikas izglītība nodrošina vispārēju attīstību, uzlabo kustību koordināciju, attīsta gribasspēku un disciplīnu, kā arī, protams, muzikālās prasmes. Jārēķinās gan, ka ar laiku būs jāiegādājas arī mūzikas instruments, taču ievērojamu ietaupījumu piedāvā lietoti mūzikas instrumenti.

Ideja #3: mākslas skola

Vai tā būtu zīmēšana, gleznošana, grafiskais dizains vai cita veida izpausme, bērni ar māksliniecisku dvēseli noteikti atradīs sev domu biedrus mākslas skolā vai attiecīgā pulciņā. Mākslas skola attīstīs ne tikai radošumu, pašapziņu un mākslinieciskās prasmes, bet arī sniegs bērnam iespēju veselīgi paust un atbrīvoties no sarežģītām emocijām un stresa.

Ideja #4: tehniskā jaunrade

Ja bērnam ir attīstīta loģiskā domāšana un tehniskās prasmes, lielisks veids, kā pilnveidot mazo profesionāli, ir uzsākt mācības automodelisma, lidmodelisma, video, foto, programmēšanas, robotikas vai kādas citas tehniskās jaunrades programmā.

Tehniskās jaunrades pulciņos iegūtās prasmes sniegs vērtīgu pieredzi un zināšanas, kas palīdzēs gan personīgās izaugsmes veicināšanā, gan nākotnes profesionālajā darbībā. Turklāt foto tehnika, fotoaparāti un cita veida tehnika palīdz attīstīt loģisko domāšanu.

Ideja #5: sporta nodarbības

Sporta izglītības klāsts ir gana plašs, lai atrastu nodarbi katram bērnam ņemot vērā viņa vecumu, fizisko sagatavotību un interesēm. Tā var būt peldēšana, futbols, vieglatlētika, džudo, teniss, ārstnieciskā vingrošana vai kas cits; svarīgi ir piemeklēt pareizo fizisko aktivitāti tieši Tavam bērnam.

Sporta nodarbības uzlabos fizisko sagatavotību, noturību un disciplīnu, kā arī iemācīs komunikācijas prasmes un veicinās veselīgu konkurenci vienaudžu starpā. Savukārt sporta viedpulksteņi palīdzēs sekot līdzi aktivitātēm un progresam.

Ideja #6: deju nodarbības

Tautas deju, laikmetīgās dejas, moderno un sporta deju pulciņi bērniem ir lieliskas nodarbes pašizpausmei, kustībām un draudzību veidošanai. Dejas nodrošina fizisko aktivitāti, uzlabo līdzsvaru un koordināciju, kā arī ļauj bērniem pierādīt sevi dažādos konkursos un sacensībās.

Ideja #7: vides izglītība

Ja Tavu bērnu vienmēr aizrāvusi dabas pētniecība, dzīvo radību izzināšana un rūpes par vidi, viņam varētu interesēt botānikas, ģeoloģijas, dabaszinību vai ekoloģijas pulciņi. Vairums skolu piedāvā dalību dažādos valsts organizētos vides interešu izglītības projektos, kuros iesaistoties, bērns var iepazīt līdzīgi domājošus vienaudžus, kā arī tikt pie vienreizējām iespējām un apbalvojumiem. Turklāt vides izglītība var būt pirmais solis topošā zinātnieka profesionālajā karjerā.

Tagad noteikti esi sapratis, kādi pulciņi bērniem ir vispiemērotākie Tavai atvasei. Bet varbūt Tev ir aktuāls jautājums par to, kādu telefonu izvēlēties skolniekam? Rakstu par šo tēmu atradīsi Banknote bloga rakstā – ienāc!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti