Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Septiķi vai bio attīrīšanas iekārtu?

Ja jāizvēlas viena no svarīgākajām komunikāciju sistēmām, kas prasa obligātu izveidi būvējot vai labiekārtojot privātmāju, gribētos teikt, ka tā ir kanalizācija jeb notekūdeņu novadīšanas un pārstrādāšanas sistēma. Pirms tās izbūves, nepieciešams veikt dažus priekšdarbus. Iesākumā jāsaprot, kura no visām attīrīšanas iekārtām būs piemērotākā. To nosaka dažādi faktori - kādiem mērķiem tiek izmantota māja (dzīvojamā māja vai vasarnīca), cik cilvēku to izmantos, kur tā atradīsies un kuru no attīrīšanas iekārtām ir atļauts izveidot konkrētajā reģionā. Visus šo jautājumus var atrisināt arī pieslēdzoties pilsētas centralizētajam mezglam, taču ne visās dzīvojamās vietās tas ir iespējams. Šajā gadījumā noderīgu informāciju sniegs pašvaldība, kuras atļauja ir nepieciešama notekūdeņu sistēmas izveidei. Pēc palīdzības var vērsties arī pie bio-kanalizacijas.lv zinošajiem speciālistiem.

Bioloģisko attīrīšanas iekārtu izveide īpašumā.

Jau nosaukums liecina par to, ka pārstrādātais ūdens ir dabai draudzīgs un otrreiz izmantojams. Šīs attīrīšanas gala produkts ir tehniskais ūdens, kuru var izmantot dārza laistīšanā vai dažādos saimnieciskajos darbos, tostarp, uzkopšanā. Jo ekoloģiskākus un bioekoloģiskākus tīrīšanas līdzekļus izmantosiet ikdienā, jo attīrīšanas iekārta labāk un pilnvērtīgāk funkcionēs. Ir atsevišķi apgabali, arī Latvijā, kur šis ir vienīgais atļautais notekūdeņu pārstrādes veids, jo neradītu piesārņojumu dabā un nav nepieciešama infiltrācijas lauka izveide. Tā apkope nepieciešama dažas reizes gadā un Bio attīrīšanas iekārtas savā darbošanās laikā izmanto elektrību, taču patēriņš nav liels.

Kas ir septiķis un kur to būvē?

Septiķis ir viens no populārākajiem attīrīšanas iekārtu veidiem, kas tiek izbūvēts privātmāju vai vasarnīcu teritorijā. Lai saņemtu atļauju ierīkot septiķi, ir nepieciešams doties uz pašvaldību. Var gadīties, ka infiltrācijas lauka izveide īpašumā nav atļauta, tādēļ būs jāapdomā citas notekūdeņu pārstrādes opcijas. Septiķis sastāv no 3 tvertnēm un infiltrācijas lauka un kopumā ir viens no finansiāli izdevīgākajiem risinājumiem gan uzstādīšanas, gan apsaimniekošanas ziņā. Tvertnes ir attīrīšanas procesa sākuma posms, kur tālāk ūdeni pārstrādā izbūvētais infiltrācijas lauks. Infiltrācijas lauka izbūve ir obligāta, jo ūdeni, kas tiek attīrīts tvertnēs, nedrīkst novadīt dabā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti