Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saules paneļu uzstādīšana uzņēmumā: 5 mīti

Saules paneļi ir kļuvuši par arvien biežāk izmantotu elektroenerģijas ieguves avotu, jo īpaši uzņēmumu vidū, kuru elektrības patēriņš parasti ir ļoti augsts. Taču, lai arī saules paneļus redzam arvien biežāk, joprojām par tiem pastāv maldīgi priekšstati un mīti. Lūk, daži no tiem.

1.Saules paneļi prasa ļoti lielus ieguldījumus

Lai arī sākotnēji saules paneļu izmaksas bija ļoti augstas, šobrīd tās ir samazinājušās, padarot šo elektroapgādes risinājumu par uzņēmumiem finansiāli pieejamāku ilgtermiņa ieguldījumu. Palielinoties saules paneļu pieprasījumam un arī piedāvājumam, atrodami arvien izdevīgāki risinājumi. Turklāt, vērts atcerēties, ka saules paneļi atmaksājas jau pārskatāmā nākotnē, jo sniedz iespēju ilgtermiņā būtiski samazināt elektroenerģijas izmaksas.

2.Saules paneļi ziemā ir neefektīvi

Viens no populārākajiem mītiem par saules paneļiem ir, ka tie ziemā elektrību neražo, taču tā nebūt nav. Jā, protams, visaktīvāk saules paneļi elektroenerģiju ražo tieši saulainajā un siltajā sezonā, taču arī ziemā Latvijā ir pietiekams saules līmenis, lai ražotu elektrību. Tās apjoms gan ir krietni mazāks, bet tas nenozīmē, ka saules paneļu darbība gada aukstajos mēnešos apstājas.

3.Saules paneļus ir sarežģīti uzstādīt un uzturēt

Saules elektrostacijas ierīkošana uzņēmumā, sadarbībā ar uzticamiem saules paneļu uzstādītājiem ir vienkārša. Eksperti izvērtē un nosaka piemērotāko saules paneļu uzstādīšanas risinājumu un to īsteno, parūpējoties par to, ka paneļi tiek uzstādīti pareizi un nodrošina uzņēmumam maksimālo iespējamo labumu.

Savukārt, pēc uzstādīšanas, saules paneļu uzturēšana neprasa nedz papildu finanšu līdzekļus, nedz liekas pūles to apkopei. Tiem nav nepieciešama speciāla apkope un tīrīšana.

4.Jo jaudīgāki saules paneļi, jo labāk

Pastāv uzskats, ka, jo jaudīgāks saules paneļu risinājums tiks izvēlēts, jo lielāks labums no tā būs. Taču saules paneļus ieteicams izvēlēties, ņemot vērā uzņēmuma reālās vajadzības un elektrības patēriņu. Ja ierīkota jaudīgāka saules elektrostacija, nekā patiesībā nepieciešams, vēlāk neiztērētā elektroenerģija ies zudumā.

5.Saules paneļi ar laiku zaudē savu efektivitāti

Vairums tirgū esošo saules paneļu savu efektivitāti saglabā pat 25 gadus. Pēc vairākām desmitgadēm saules paneļu efektivitāte var pazemināties, taču tā joprojām saglabājas 80% apjomā no saules paneļu uzstādītās jaudas. Līdz ar to, saules paneļus pavisam noteikti var uzskatīt par vērtīgu ilgtermiņa ieguldījumu uzņēmumā.

Kā uzņēmumā uzstādīt saules paneļus?

Droši un ērti saules paneļus uzņēmumā iespējams uzstādīt sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu “Ignitis Latvija”. Tas saviem biznesa klientiem nodrošina pilnu saules elektrostacijas projekta realizēšanu. Projekta izstrādes un realizācijas laikā “Ignitis Latvija” speciālisti cieši sadarbojas ar klientu, lai parūpētos par saules elektrostacijas atbilstību gan nozares kritērijiem, gan klienta reālajām vajadzībām.

Turklāt, lai veicinātu videi draudzīgu risinājumu ieviešanu arvien vairāk uzņēmumos, “Ignitis Latvija” piedāvā elastīgas projekta realizēšanas norēķinu iespējas. Par saules elektrostaciju iespējams norēķināties pilnā apmērā uzreiz pēc projekta realizācijas vai izvēloties izpirkumnomu. Šis sadarbības modelis paredz, ka klients līguma darbības laikā norēķinās par saražoto elektroenerģiju un pēc darījuma summas nomaksas saules elektrostacija pāriet klienta īpašumā.

Uzzināt vairāk par saules paneļu ierīkošanu uzņēmumā varat mājaslapā ignitis.lv.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti