Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Riepu ābece

Autoskolā, protams, tika mācīts viss svarīgākais, kas jāzina par riepām, taču, būsim godīgi – tad bija svarīgi visu “iekalt”, lai nokārtotu eksāmenu. Taču svarīgākā informācija par riepām ir būtiska arī ikdienā, nevis tikai eksāmenā, jo nepareizi izvēlētas riepas ar pārāk lielu nodilumu, var novest pie ļoti bīstamām situācijām uz ceļa, tāpēc ik pa brīdim ir vērs savas zināšanas par riepām atsvaidzināt.

1. Ziemas riepas ir obligātas no 1. decembra līdz 1. martam. Ja laikapstākļi to prasa, ziemas riepas var uzlikt arī ātrāk vai noņemt arī vēlāk, taču šis ir periods, kurā ziemas riepām ir jābūt obligāti. Protams, ja lietojat vissezonas riepas, tad šie datumi uz jums neattiecas, taču jāpatur prātā, ka uz vissezonas riepām attiecas tās pašas dziļuma prasības, kas uz ziemas un vasaras riepām. Un ņemiet vērā, ka vissezonas riepas skarbos vai mainīgos laikapstākļos nebūs tik uzticamas kā sezonai atbilstošas ziemas vai vasaras riepas!

2. Ziemā minimālais protektora dziļums vieglajiem automobiļiem ir 4 milimetri, bet vasarā – 1,6 milimetri. Uz aci protektora dziļumu nevajadzētu mēģināt noteikt, arī uz servisu šāda sīkuma dēļ nav jādodas – ir vienkārši kādā auto preču veikalā, degvielas uzpildes stacijā vai interneta veikalā jāiegādājas protektora mērītājs, kas atgādina mazu, šauru lineālu. Turiet to vienmēr mašīnā un atcerieties ik pa brīdim izmantot!

3. Nevajadzētu lietot riepas, kas ir vecākas par pieciem sešiem gadiem. Riepu lietošanas ilgums, protams, nav vienīgais parametrs, kas jāņem vērā, jo ļoti daudz ko nosaka arī jūsu paradumi uz ceļa – ja automobili lietojat katru dienu un jums patīk strauji bremzēt, tad riepas nodils straujāk, līdz ar to tās būs jāmaina ātrāk nekā pēc pieciem gadiem.

4. Pievērs uzmanību spiedienam riepās! Par spiedienu daudzi autovadītāji mēdz aizmirst, lai gan būtu prātīgi to pārbaudīt reizi mēnesī. Ja spiediens riepās būs par augstu vai par zemu, tas ne tikai ietekmēs riepu nodilumu un stabilitāti uz ceļa, bet arī degvielas patēriņu! Kāds ir vēlamais spiediens tieši jūsu auto riepām – to iespējams noskaidrot jūsu mašīnas apkopes grāmatiņā vai degvielas uzpildes vāciņā iekšpusē.

Lai atrastu piemērotākās riepas tieši savam auto – ienāciet riepugaraza.lv, jo tieši te ir plašākais riepu piedāvājums par labākajām cenām! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti