Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Praktiski padomi tapešu izvēlē

Kaut gan mūsdienās, veicot remontu mājoklī, daudzi dod priekšroku krāsotām sienām, taču tapetes ir aktuālas arī šodien, jo tiek piedāvāts tiešam daudzveidīgs krāsu, faktūru un dizainu klāsts.

Tapetes ļauj uzburt mājīguma sajūtu ikvienā telpā, turklāt neprasa lielus finansiālus ieguldījumus. Turpinājumā nedaudz vairāk par to, kā izvēlēties labākās tapetes savam mājoklim. 

Materiāla izvēle

Būtisks moments, kas jāizvērtē, ir tapešu materiāls. Izvēle lielā mērā atkarīga no telpas, kur tapetes plānots līmēt, sienas stāvokļa, kā arī šim mērķim atvēlētā budžeta.

Piemēram, ekonomiskākais variants ir papīra tapetes, taču tās nav tik izturīgas. Populāra izvēle šobrīd ir flizelīna tapetes - tās ir izturīgākas, viegli līmējamas, bet nespēs noslēpt lielus sienu defektus. Savukārt, mūsdienīgās vinila tapetes tiek izmantotas ne tikai privātmājās un dzīvokļos, bet arī sabiedriskās vietās, jo tās ir mitrumizturīgas un viegli kopjamas.

Dizaina un krāsu izvēle

Svarīgs kritērijs, bez šaubām, ir arī dizaina un krāsu izvēle. Varētu teikt, ka tas ir gaumes jautājums, taču noteikti jāizvērtē arī citi faktori, piemēram, telpas platība, griestu augstums, mēbeles, kā arī apgaismojums.

Ir jāsaprot, vai tapetes vēlaties kā fonu vai arī kā īpašu akcentu. Kas attiecas uz telpas platību, mazākās telpās vajadzētu izvairīties no tapetēm ar lieliem rakstiem. Ja tomēr ir vēlme pēc kāda īpaša akcenta, var izvēlēties tapetes ar lielāku ornamentu, bet, piemēram, tikai vienai sienai.

Lielākās telpās var izmantot arī tumšākus toņus un iespaidīgākus rakstus, jo plaša telpa ar neizteiksmīgas krāsas sienām var šķist neomulīga.

Tapešu izvēli var ietekmēt arī dizaina tendences, bet, ja vēlaties ilgtermiņa risinājumu, visdrošāk izvēlēties klasiskus risinājumus, kas būs aktuālas vienmēr, piemēram, klasiskus ornamentus vai platas, horizontālas svītras.

Mūsdienās tapešu klāsts ir patiešām daudzveidīgs - atbilstošs visām gaumēm un prasībām. Ja vēlaties atrast kvalitatīvas un mūsdienīgas tapetes, ieskatieties uzņēmuma Reaton piedāvājumā - interior.reaton.lv, lai piedāvātajā plašajā klāstā atrastu sev piemērotāko variantu! Izvēlei gan tapetes, gan fototapetes īpašam akcentam Jūsu mājoklī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti