Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Praktiski padomi: Kā tumšas tapetes pārkrāsot gaišā krāsā?

Tumšas tapetes piešķir telpai elegantu un izsmalcinātu izskatu, tomēr tām ir viens liels trūkums – tās nogurdina un mēdz ātri apnikt. Bieži vien, ieklājot telpā tumšas tapetes, cilvēki pēc kāda laika pārdomā un nolemj tās pārkrāsot gaišā krāsā. Ja arī Jūs esat viens no tiem, Jums noteikti noderēs šajā rakstā apkopotie padomi!

Plāna izveide

Tumšu tapešu pārkrāsošana gaišā krāsā nav tik vienkārša kā gaišu tapešu pārkrāsošana tumšā krāsā, tādēļ sākumā nepieciešams plāns! Apdomājiet, kādā krāsā sienas tiks pārkrāsotas, kādi instrumenti Jums būs nepieciešami, kādi papildu materiāli jāiegādājas. Jo lielāka atšķirība starp pašreizējo krāsu un krāsu, ko vēlaties iegūt, jo vairāk laika un piepūles tas prasīs! 

Lai ietaupītu laiku un izvairītos no galvassāpēm, pirms ķeraties pie darba, izdomājiet, kas tieši un kā būs jādara. Ja iespējams, nosakiet soli pa solim – turpinājumā esam apkopojuši, kā notiek šis process!

Nepieciešamo piederumu apkopošana

Lai paveiktu šo darbu, Jums būs nepieciešami vairāki piederumi. Protams, Jums būs vajadzīga krāsa, taču neaizmirstiet arī par smilšpapīru, praimeri jeb bāzi, krāsas rulli un trauku. Atkarībā no situācijas, iespējams, noderēs arī ruļļa pagarinātājs, līmlente un krāsotāja kostīms.

Pārbaude un defektu labošana

Pirms ķeraties pie krāsošanas darbiem, pārbaudiet tumšās tapetes – vai tās ir gludas, sienā nav caurumu utt. Esiet uzmanīgs, jo uz tumšas sienas defektus pamanīt ir grūtāk! Ja atrodat kādu defektu, to noteikti vajadzētu izlabot un pēc tam arī izlīdzināt ar smilšpapīru, lai siena pēc krāsošanas būtu vizuāli pievilcīga.

Bāzes uzklāšana

Pārkrāsojot tumšas tapetes gaišā krāsā, izmantojiet baltu praimeri jeb bāzi – tas nodrošinās, ka tonis ir patiesi gaišs, tumšās tapetes nespīd cauri. Praimera jeb bāzes izmantošana samazina nepieciešamību pēc papildu krāsas kārtas, lai iegūtu kvalitatīvu krāsojumu.

Krāsošanas paņēmieni

Kad praimeris uzklāts, ķerieties pie krāsas uzklāšanas – izmantojiet krāsas rulli un uzklājiet gaišo krāsu! Nedariet to vienmērīgi, taisnās līnijās, bet gan platās ''M'' vai ''W'' formās. Atkārtoti mērcējot rulli krāsā, pārliecinieties, ka noņemat lieko krāsu un tā netek – tas palīdzēs nokrāsot vienmērīgi, izvairoties no redzamām ruļļa līnijām. Uzklājiet vienu krāsas kārtu un ļaujiet tai nožūt! 

Krāsojuma labojumi

Ja pēc tam, kad pirmā krāsas kārta nožuvusi, vēl redzat praimeri vai liekas, ka tumšās tapetes  joprojām ir redzamas, uzklājiet vēl vienu krāsas kārtu! Tāpat kā iepriekš veiciet platas ''M'' un ''W'' formas un ļaujiet arī otrajai kārtai nožūt.

Lai arī sienas krāsas maiņa ir šķietami mazs uzlabojums, tas var pamatīgi mainīt telpas kopējo noskaņu.

Plānojat remontēt vai atjaunot mājokli, taču pašreiz tam trūkst finanses? Iespējams, noderēs aizdevums - mājokļa kredīta kalkulators palīdzēs saprast situāciju un izvērtēt iespējas aizņemties. Tomēr atcerieties, ka jebkurš aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ rūpīgi izvērtējiet savas iespējas to atmaksāt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti