Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Populārāko ziemas riepu piedāvājums

Par riepu maiņu zina jebkurš autovadītājs, turklāt, sezonām mainoties, par to tiek atgādināts ik uz soļa. Par to, kāda veida riepas izvēlēties, zinās pats auto vadītājs un īpašnieks, taču riepu servisa darbiniekiem nekad nebūs pretī ieteikt vislabāko risinājumu.

Latvijas laikapstākļi ir tikpat dažādi kā ziemā, tā vasarā. Ja Latgale un Vidzeme var lepoties ar biezu sniega segu, kurzemnieki, visbiežāk, var lepoties ar pelēcību un lietu. Ja jādodas braucienos pa visu valsti, jāsaprot, kuras riepas būs piemērotas gan sniega segai, gan mitram ceļa segumam ar slapju sniegu un atkalu. Lai uzstādītu vispiemērotākās ziemas riepas, jāsaprot autovadītāja gaitas un braukšanas tendences.

Kas ir ziemas riepas?

Ziemas riepu ražošanā tiek izmantots atšķirīgs gumijas sastāvs kā vasaras vai vissezonu riepām. Ziemas riepas aukstajā laikā nezaudē savu elastīgumu, ko nodrošina pareiza kaučuka proporcija to sastāvā. Vasaras riepa aukstajā laikā paliktu cieta kā plastmasa jau pie 0 grādu atzīmes un nedroša braukšanai pa slideniem un visādi citādi ziemas apstākļos raksturīgiem ceļiem. Šī iemesla dēļ Latvijā un lielā daļā Eiropas ir obligāta prasība visām ceļu satiksmē esošajām automašīnām tikt aprīkotām ar riepām, kuras var izmantot ziemā un zemā temperatūrā. Lai arī ziemas riepu obligātie mēneši ir raksturīgajā ziemas periodā, autovadītāja pienākums ir tās uzstādīt arī ātrāk, ja gaisa temperatūra paliek pavisam zema un braukšana pa ceļiem ar vasaras riepām kļūst nedroša.

Ziemas riepu veidi

Ražotāji ziemas riepas iedala četrās kategorijās:

  • Ziemas riepas ar radzēm – tās ir atļauts izmantot uz ceļa jau sākot no 1. oktobra, kas bieži vien ir laiks, kad uz ceļiem mēdz parādīties pirmās salnas, neliels apledojums vai citādi braukšanu apgrūtinoši apstākļi, kuru nav gada siltajos mēnešos.
  • Mīkstā sastāva riepas – tās tiek dēvētas arī par Skandināvu tipa riepām un tā ir alternatīva riepām ar radzēm. To gumijas sastāvs ir piemērots kārtīgām ziemām, tām ir biezs protektora raksts un lieliska veiktspēja uz ledus un sniega.
  • Cietā sastāva riepas – šīs riepas tiek sauktas par Eiropas ziemas riepām. Radītas braukšanai gan pa sniegotiem ceļiem, gan asfaltu.
  • Atsevišķi tiek izdalītas arī vissezonu riepas, kuras der izmantot vien vietās, kur nav lieli apledojumi un sniegs. Piemērotas pilsētas ceļiem nevis apledojušiem lauku ceļiem.

Ja nevarat saprast to, kādas kategorijas riepas būs piemērotas tieši jums, droši dodaties pie MMK Riepu Serviss darbiniekiem. Iegādājoties riepas, vienmēr uzklausiet speciālistu, tā kā riepas ir ne tikai jūsu drošība, bet arī paildzina mašīnas mūžu.  Šeit tiek nodrošināti arī tādi pakalpojumi kā riepu montāža, balansēšana un uzglabāšana. Uzzināt vairāk par riepām un pakalpojumu klāstu var www.mmkserviss.lv.

Nekvalitatīvas automašīnas riepas nenodrošina labu saķeri ar ceļu, drošu bremzēšanu un labu vadāmību ne tikai pagriezienos, bet arī kopumā vadot automašīnu. Uzticies meistariem un ikdiena kļūs vieglāka!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti