Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nutrameg – lietotne cīņai pret lieko svaru

Veselības tehnoloģiju jaunuzņēmumam Nutrameg ir astoņas dažādas lietotnes svara korekcijai 35 valodās, kas pieejamas teju visās pasaules valstīs. Šobrīd uzņēmums galvenokārt fokusējas uz ASV tirgus apgūšanu, kas blīvajā konkurencē nav viegls uzdevums. Tomēr ir visi priekšnoteikumi, lai to sasniegtu, – spēcīga komanda, visaptveroša vīzija, jaudīgs piedāvājums: pēc Nutrameg klientu sniegtajiem datiem uzņēmums jau palīdzējis zaudēt vairāk nekā deviņus miljonus kilogramu svara.

Nutrameg līdzdibinātāja Kristofa Blaus izveidotā komanda sākotnēji izstrādājusi digitālo apmācību risinājumus – dažādas mobilās lietotnes. Pie idejas radīt lietotni svara korekcijai uzņēmējs nonācis, gan pateicoties personiskajai pieredzei, gan cilvēku interesei par šādu rīku izmantošanu, kas 2016. gadā, kad radīta Nutrameg ideja, tirgū vēl nebija pieejami. “Man ilgstoši bija pazemināts svars, biju gājis pēc padoma pie dažādiem uztura speciālistiem, taču viņu pieeja bija visnotaļ formāla un nedeva nekādus rezultātus. Sapratu, ka šis process nav pilnīgs, jo katrs speciālists jautāja kaut ko citu, katrs izdarīja atšķirīgus secinājumus. Radās doma par digitālu uztura konsultāciju risinājumu, iesaistot dažādu jomu ekspertus – uztura speciālistus, IT inženierus, fitnesa trenerus, sākās darbs pie pirmā prototipa, gadu gaitā tapa pašu izstrādāta un patentēta tehnoloģija,” stāsta Kristofs Blaus.

Izstrādājot savus produktus, Nutrameg stingri ievēro medicīnisku pieeju un sadarbojas ar Latvijas labākajiem ekspertiem: uzņēmuma līdzdibinātāju, Latvijā atzītu uztura speciālisti Elīnu Balodi, sertificētu treneri un uztura speciālisti, bijušo Latvijas vieglatlētikas izlases atlēti Annu Paulu Auziņu, fizioterapeitu un sertificētu sporta treneri Rolandu Admidiņu.

Katram reģionam sava lietotne

Šobrīd Nutrameg piedāvā astoņas lietotnes svara korekcijai. “Tās atšķiras ar mērķiem, kādus cilvēki vēlas sasniegt, un iespējām, kā to izdarīt. Dažas piedāvā tikai sporta aktivitātes, dažas maina ēšanas paradumus. Lietotnes ir paredzētas dažādiem reģioniem, tāpēc tās ir dažādas: Vidusjūras, vegāniskais, keto uztura plāns u. c. Kad cilvēks atver šādu lietotni, viņš saņem daudz jautājumu par dzīvesstilu, veselību un uzturu. Viņš atzīmē visus produktus, kas viņam garšo vai negaršo un ko vēlētos lietot no teju 200 pārtikas produktu klāsta, kā arī izvēlas, kāda veida receptes vēlas gatavot – pieticīgas vai ļoti daudzveidīgas, cik daudz laika var veltīt ēdiena gatavošanai,” stāsta Kristofs Blaus. Rezultātā cilvēks saņem uztura vai sporta aktivitāšu plānu, kas ļauj sasniegt konkrētu rezultātu – nomest vai audzēt svaru, muskuļu masu u. c. Visi ēdieni atbilst vajadzīgajam kaloriju skaitam un uzturvielu attiecībai, kā arī ir piemēroti konkrētā cilvēka vajadzībām. Lietotājs regulāri seko līdzi savam svaram, ik dienu atzīmējot lietotnē, kā viņam klājas.

Šīs lietotnes pamatā ir paredzētas svara korekcijai, tomēr to lietošana labvēlīgi ietekmē arī citus būtiskus cilvēka dzīves kvalitātes faktorus – miega kvalitāti, vispārējo veselības stāvokli, veicina iekaisuma procesu samazināšanos, audzē muskuļu masu, stiprina izturību un vairo spēku.

Cīņa par vietu ASV tirgū

Latvija nav Nutrameg mērķa tirgus, jo tas ir pārāk mazs, atzīst Kristofs Blaus. Pašlaik uzņēmums fokusējas uz ASV tirgu un pēdējo pusotru gadu cenšas to aktīvi apgūt. Tāpat attīstības potenciālu uzņēmums saskata Rietumeiropas un Dienvidamerikas valstīs. Tirgus ir piesātināts, un konkurentu šajā segmentā netrūkst.

“Starp lielajiem uzņēmumiem esam vieni no mazākajiem, taču straujāk augošajiem,” stāsta Kristofs Blaus. “No citiem atšķiramies ar metodiku un svara korekcijai piedāvātajiem risinājumiem, kā arī cenu. Tā kā līdzīgu lietotņu ir daudz, klienti parasti izmēģina vairākas, līdz saprot, kāda ir tieši viņiem vispiemērotākā. Klienti, kuriem ir izdevies panākt labus rezultātus, bieži vien raksta mums pateicības vēstules. Pēc tām redzam, ka dažiem lietotājiem ar mūsu palīdzību ir izdevies nomest pat 50 kilogramus svara. Tāpat, mainot ēšanas paradumus, viņiem ir uzlabojies miegs un dzīves kvalitāte – mazinājušās dažādas hroniskas saslimšanas, palielinājusies enerģija, pārgājušas galvassāpes vai bijuši kādi citi veselības uzlabojumi.”

Kļūt par izvēli numur viens Eiropā

Nutrameg iecerējis kļūt par konvencionālās medicīnas aprūpes posmu veselīgas ēšanas jautājumos, izstrādājot lietotni, kas atvieglotu ārstu darbu. “Tas ir nākotnes virziens, kuru attīstīsim. Esam jau ielikuši pamatus un izdomājuši koncepciju. Ideja paredz radīt vienotu sistēmu, kurā ārsti reģistrē pacientus ar tādām diagnozēm, kuru galvenais ārstēšanas pamats ir noteikta diēta, piemēram, otrā tipa cukura diabēts, kolīts, gastrīts, paaugstināts holesterīns vai asinsspiediens, atviļņa slimība u. c. Plānots, ka ārsts reģistrēs pacientu, norādot diagnozi, atļautos un aizliegtos produktus, savukārt Nutrameg speciālisti nodrošina konkrētas, precīzas ēšanas un dzīvesstila rekomendācijas,” stāsta Kristofs Blaus. “Vēlamies palīdzēt cilvēkiem dzīvot, ēst un sportot tā, lai viņiem neveidotos nekādas veselības problēmas. Turklāt padarīt šo veselīgo dzīvesveidu aizraujošu un interesantu, izmantojot dažādus spēles elementus. Otrs lielais spārnotais mērķis ir kļūt par pirmo šāda veida lietotnes izvēli konvencionālajā medicīnā Eiropā, kad ārsti saviem pacientiem iesaka ievērot īpašas diētas vai ēšanas paradumu maiņu, izmantojot tieši mūsu piedāvāto metodoloģiju.”

Kristofs Blaus norāda, ka turpmākajos gados uzņēmums iecerējis nozīmīgu izaugsmi un savu pozīciju nostiprināšanu šajā tirgus segmentā – šajā plānošanas gadā tas plāno sasniegt 20 miljonu eiro lielu apgrozījumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti