Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Noderīgi padomi tīrības uzturēšanai remonta laikā

Mājokļa remonts viennozīmīgi ir izaicinošs process. No vienas puses, priecē domas par to, ka rezultātā būs skaists un atjaunots mājokļa izskats, taču, no otras puses, nomāc domas par to, ka remonta procesā mājokli uzturēt kārtīgu un tīru ir ārkārtīgi grūti. Protams, labākais variants remonta laikā ir pārcelties uz citu dzīvesvietu, lai nebūtu jāsamierinās ar remonta laikā radīto nekārtību. Ko darīt, ja tas nav iespējams? Šajā rakstā esam apkopojuši dažus padomus, kā uzturēt tīrību mājvietā, kurā notiek remontdarbi.

Nodaliet savā dzīvoklī "remonta zonu"

Vispirms izvēlieties remonta zonu, kurā tiks glabāti visi apdares materiāli un nepieciešamie instrumenti! Tā var būt atsevišķa telpa, ja tas ir iespējams, balkons vai vienkārši kāds stūris dzīvoklī. Kāpēc tas ir tik svarīgi?

Iemesls ir tāds, ka, nenodalot šādu vietu mājoklī, instrumenti, celtniecības materiāli un citi priekšmeti var tikt “izmētāti” pa visu māju. Turklāt laika gaitā Jūs pieradīsiet pie šādas kārtības un sāksiet pamanīt, ja lietas nebūs novietotas savās “īstajās” vietās. Tāpēc katru reizi, kad pabeidzat darbu, nolieciet visu atpakaļ "remonta zonā"!

Ja iespējams, atbrīvojiet telpu no liekiem priekšmetiem

Remonta laikā noteikti atbrīvojiet remontējamo telpu no mēbelēm un citām liekām mantām, kas var traucēt remonta darbiem! Varat, piemēram, īrēt noliktavu, ja tas ir iespējams. Ja nav, tad varat pārvietot šos priekšmetus uz citu mājokļa telpu. Lielisks risinājums ir mazākus priekšmetus salikt kartona kastēs. Ja kādas mēbeles nav iespējams pārnest, pārklājiet tās ar vairākām plēves kārtām! Tādējādi remontējamā telpā būs mazāk lieku priekšmetu, kas var traucēt remonta darbiem, būs iespējams izvairīties no putekļiem un pēc remonta Jums tas viss nebūs jāmazgā.

Saglabājiet nosacītu kārtību

Protams, ir gandrīz neiespējami apvienot kārtību ar remontu, un Jums nevajadzētu tiekties pēc perfektas kārtības. Remontdarbi prasa gan enerģiju, gan pacietību, tāpēc neuzņemieties atbildību par nebeidzamu mājokļa tīrīšanu! Centieties uzturēt kārtību vismaz vienā telpā, kurā uzturaties visbiežāk! Pat ja remonts rit pilnā sparā, virtuve un guļamistaba vienmēr ir jāuztur tīra.

Atlikušajās telpās uzturiet nosacītu kārtību! Sauso tīrīšanu jeb putekļu sūkšanu vēlams veikt katru dienu – tādā veidā Jūsu mājoklī būs daudz mazāk putekļu. Turklāt pēc “netīrā darba” pabeigšanas putekļu sūcējs slapjai un sausai tīrīšanai var būt lielisks palīgs. Šāda iekārta var efektīvāk tikt galā ar smalkām un rupjām cietām vielām, ka arī putekļiem nekā ierastie putekļu sūcēji. Tomēr, ja Jūsu mājoklī nav paredzēts apjomīgs un sarežģīts remonts, kura rezultātā būs nepieciešams atbrīvoties no lieliem “gružiem”, veiksmīgākais risinājums būs tieši ierastais putekļu sūcējs, kas, neskatoties uz tā kompaktumu, apvieno lielu sūkšanas jaudu ar manevrējamību un elastību.

Nekavējoties izmetiet atkritumus

Priekšnoteikums kārtības uzturēšanai mājā ir savlaicīga atkritumu izmešana. Remonta darbu procesā paliek daudz lietotu iepakojumu, apdares materiālu un citu būvgružu.

Pat ja Jums šķiet, ka linoleja gabals noteikti kādreiz noderēs, un ir žēl izmest pāri palikušo tapešu ruļļa daļu, neglabājiet tos savā dzīvoklī! Visu, ko var izmantot nākotnē, vediet uz vasarnīcu vai garāžu! Pārējam jānonāk tieši atkritumu tvertnē, lai neradītu lieku nekārtību mājvietā.

Pabeidziet remontu līdz galam

Neatstājiet pat nelielus darbus vēlākam laikam! Parasti šis “vēlāk” nekad nepienāk. Laika gaitā acis pierod pie nepilnībām un pārstāj tās pamanīt. Tā rezultātā remonts var ilgt mēnešus vai pat gadus. Tāpēc pārliecinieties, ka darāt visu uzreiz un kā paredzēts!

Ievērojot visus minētos ieteikumus, Jūs panāksiet, ka arī remonta laikā Jūsu dzīvesvieta būs tīra un sakārtota, cik tas ir iespējams. Tomēr svarīgi ir pieņemt faktu, ka remonta laikā nav iespējams uzturēt perfekti tīru vidi, tādēļ relatīva kārtība ir labs risinājums. 

Lai veicas remonta darbos!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti